Odpowiedz 
Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie?
26-03-2014, 23:44
RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie?
Ten filtr który mam (i większość innych) jest na szybko złączkach więc można go demontować jak nie jest potrzebny (oczywiście nie na długo bo wyschnie membrana).
Można go położyć na podłodze/szafce i też będzie działał! 'Problemem' jest tylko dojście wody - montujesz dodatkowy kawałek rurki z wejściem na kranik. Potrzebujesz wyjścia wody (dolnego pod baterię lub dla automatu).
Nie wiem czy dało by się jakoś założyć na sam kran, ale sadzę że tak.
I tyle. W sumie możesz filtr włożyć do wiaderka, obok drugie wiadro na RO, rurkę z odpadami do zlewu czy sedesu i tyle.
Wyglądało by bo tak wg mnie:
Potrzebujesz RO to kładziesz filtr na stole (krzesełku) wieczorem, wpinasz przewód do 'kraniku', rurkę z odpadami do zlewu, a tą z RO do baniaka. I tyle. Na noc można śmiało podpinać.
Pamiętać trzeba żeby się nie przelało! Można baniak na RO włożyć do zlewu (ja wkładam do wanny na noc jak 'tankuję' 10l).
Inne osoby w domu muszą tylko uważać, żeby w czasie pracy filtra nie uszkodzić go/zrzucić lub nie zawadzić o którąś z rurek.

Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!

Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski

/112l, 2x63l i 30l/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - Jarus - 26-03-2014 23:44