Moje Kostki trojaczi :)
|
17-01-2014, 20:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2014 23:10 przez HOLI. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Moje Kostki trojaczi :)
Witam,
czas by przedstawić swoje szkiełka . Jest to swego rodzaju kącik akwarystyczny składający sie z zbiorników Aquael schrim set 30. A zatem : Szkło nr 1. W tym zbiorniku znajdują się krewetki crystal red oraz black w ilości około 60 sz ale ilość ta ciągle ulega zmianie w gore i w dół klasy a , s, ss i sss oraz 4 otosy. Podłoże to Aqua art schrimp sand powder ciemne. Z roślin mamy tutaj Microsorium , mchy, subwassertag i hydrocotyle sp. japan. Poza tym korzenie kokos rurki cynamonowe liście ketapangu. Parametry cały cza utrzymują sie na poziomie ph 6,3-6,5 gh 5-6 kh 1-2. Grzałka 5 w zupełności wystarcza temp 22 stopnie. Nie stosuje tutaj żadnych nawozów i co2. Mineralizator aqua art schrimp mineral. Zbiornik nr 2. Tutaja mamy kilka amanek otosków i stadko 18 szt rasbory espei. Docelowo pojawia się jeszcze krewecie ale nadal myślę jakie Z roślin mamy erectusa dużego Henia hydrocotyle sp. japan subwassertag. Ten zbiornik jest najmłodszy ma jakiś miesiąc ( wcześniej sakury red ) rośliny dopiero zaczynają dobrze startować. Podłoże Pro soil. Ph 6,3 w sumie parametry takie jak w akwarium opisanym wyżej. Brak grzałki temp 20 stopni. Tutaj daje carbo ale niewielkie ilości. Mineralizator v6. Zbiornik nr 3 . Tutaj znajdziemy świeża dawkę kreweci yellow . Zbiornik też jest dość młody ma trochę ponad miesiąc ( wcześniej cpo ). Tutaj póki co anubias a do tego korzenie z mchami. Podłoże aqua art powder. Mineralizator v6. Ph 6,3. Na pewno jakieś zmiany będą zachodzić wiec nie na co sie za dużo rozpisywać. To by było na tyle z mojego małego wodnego świata Smile Sugestie i krytyka mile widziana. Jakość zdjec nie do końca satysfakcjonuje - robione kotletem Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|