30l coś jak kostka pod crystale
|
22-11-2013, 08:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2013 08:52 przez HOLI.)
|
|||
|
|||
RE: 30l coś jak kostka pod crystale
z doświadczenia wiem że najwięcej wylinek odbywa sie w zakamarkach . Bardzo łatwo to sprawdzić, wystarczy unieść korzeń kokos czy wszelkie inne możliwe kryjówki a zobaczy sie jaka ilość wylinek dosłownie rozpyli sie po akwarium. Zgadzam sie że jeśli sa inni mieszkańcy nie zasiedlaja zbiornika nie są one aż tak potrzebne i że nie raz można zaobserwować wylinke ale są to nie tak częste przypadki jak mówiłem wcześniej. Poza tym samice najczęsciej w ukryciu odbywaja wylinke i potrafią tam sie jeszcze po skrywać w zwiazku z natarczywymi samcami którzy jak wiadomo po wyczyciu " świerzego mięska " lataja po całym akwa jakby to był żużel i tylko czekają :)Może dla kogoś komu zależy na tym żeby jak najszybciej nosiła jaja to nie ma znaczenia ale dla samopoczucia kreweci ma napewno. Gdzieś kiedyś czytałem że można to działanie oporównać do ludzi bo kobiety nie przebieraja sie na ulicy czy też nie zwalają ubrań wiadomo dlaczego - płeć przeciwna i to chyba było trafne porównanie.
świeżego oczywiście "ż" coś tam sie wkradło Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości