54l Nowy dom Alfreda
|
27-10-2013, 12:04
|
|||
|
|||
RE: 54l Nowy dom Alfreda
40 dni minęło.
Chyba udało nam się założyć akwarium Od ponad dwóch tygodni parametry bez zmian. Ryby żyją, mają się chyba dobrze. Przynajmniej śmigają i zrobiły się bezczelne. Paralita wyżera Alfredowi jedzenie z pyska, a gertrudy robią podchody do jego ogona. Na początku się obawiałam o nie, bo Alfred próbował je gonić, jednak okazały się za szybkie i zrezygnował. Wczoraj ostatnie poprawki. Nieznacznie przesadziłam roślinki i jedną dodałam. Załoga: 5 x otos (w tym Pirat) 9 x modrook gertrudy 1 x gupik Paralita 1 x bojownik Alfred 2 x helena (+jajeczka w całym akwarium) ? x świderki Wczoraj ruszyliśmy z nowym projektem. Zalaliśmy i obsadziliśmy 8l świderkarium. Gdy heleny się wyklują będą miały co jeść Co prawda mam obawy w związku z tym, ze ślimaki się nie ruszają... Po wrzuceniu spacerowały po akwarium i zwiedzały. Potem schowały się i nie wychodzą... Spróbuję je dzisiaj zwabić marchewką. A jak się nie uda, to będę znów sępić świdry (od ostatniego razu mają mnie za wariatkę w akwarystycznym...). Zdjęcia: Jajo heleny Gertrudy (cholery nie lubią mojego aparatu ) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości