115 l po pieleniu i zmianie obsady.
|
25-09-2013, 10:53
|
|||
|
|||
RE: 115 l po pieleniu i zmianie obsady.
Edi-ja nie mam doświadczenia z podłożami, które wymagają wyłożenia kasy i to nie 10-20 zł więc chyba rozumiesz dlaczego tak stawiam sprawę. Nie każdy chce ładować całe wypłaty z podłoża i wiadra nawozów a tak robi z 90% akwarystów czyli ma być tanio i ładnie. Z moich testów wyszło kiedyś, że najlepszy żwir dla roślin to taki, który ma granulacje od 2-8 mm. Właściciel szkła po za pokazaniem swego baniaka chyba nie zasugerował, że chce coś zmienić i oczekuje porad? Jeżeli właściciel akwarium określi się to dopiero jest sens przedyskutowania co dalej-czy się mylę? Zielsko jest do poprawy, żwir jedynie do systematycznego oczyszczania, bo widać rozkładające się resztki. Nie zapominajcie, że firmy coś produkują dla zysku a nie koniecznie dla hobbystów. Aha póki pamiętam-pokarmy nie do końca chyba pasują do obsady, bo kto ma zjadać nicienie? Zamiast płatkowych karm rozważyłbym coś bardziej naturalnego i może własnej produkcji lub z braku czasu co niektóre mrożonki-ale jak właściciel zapyta, bo bez sensu mi polecać coś na siłę już teraz jak nie ma zapytań z jego strony. Masło kiedyś to rośliny nie były produkowane w szklarniach i to ta mała różnica dlaczego teraz są takie problemy z ich ukorzenieniem czy wzrostem.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|