Odpowiedz 
115 l po pieleniu i zmianie obsady.
25-09-2013, 08:53
RE: 115 l po pieleniu i zmianie obsady.
A co są te trendy? bo dzięki nim niemal 90% moich klientów nie chce nawet wchodzić na fora-ot taka prawda. Nie narzucajcie ludzie swoich wizji innym. Jak dla mnie to typowe akwarium zwykłego akwarysty wyposażone w to co jest w sklepach i tyle. Jak dla mnie zwykły żwir w cale nie jest tak zły jak te substraty za grubą kasę a mało tego czasami zwykłe zielsko na tym lepiej rośnie jak w tym super i hiper *****... Ja bardziej bym poszedł w uporządkowanie zielska, bo niemal wszystko co rośnie jest na 3 plan lub w porywach 2. No i ryby-2 danio? to też ryba stadna jak neon czy inne kąsacze. Rozumiem, że to nie ma być akwarium biotopowe, bo od tego mix-u rybnego raczej się już odchodzi nie dlatego, że jedno to Azja a inne Amazonia a dlatego, że nikt nie zwraca uwagi na wymagania ryb co do jakości wody. No i te nieszczęsne mieczyki-a co z nimi nie tak, ze co niektórym to przeszkadza? Z nimi też można zrobić ładne akwarium-bo opcji barwnych tych ryb jest sporo. Jak dla mnie bez sensu jest takie lobby forumowe, które innych na siłę przekonuje do jakiś ryb-i ja w ciemno wiem jakich, o za chwile pojawią się wpisy o neonie zielonym czy małych razborkach. Czasami warto wrócić do tych oklepanych gatunków, bo też są ładne a wielu z was po za nazwą nic nie wie o tych rybach niestety a mają równie fajne zachowania jak te brygidki czy simulanse. W razie czego ja chętnie przygarnę te mieczyki i molinezje i tak za rok lub dwa pokaże co z nich można zrobić. Żeby nie było-moja wypowiedź nie ma formy zaczepnej a jedynie kilka stwierdzeń jakie stale są wałkowane.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: 115 l po pieleniu i zmianie obsady. - Adam - 25-09-2013 08:53