54l Nowy dom Alfreda
|
20-09-2013, 08:21
|
|||
|
|||
54l Nowy dom Alfreda
Postanowiliśmy z chłopakiem spróbować naszych sił w akwarystyce.
Zaczęło się od trochę nieprzemyślanego prezentu... Zakupiłam bojownika w kuli i od razu zostałam poinformowana iż jestem sadystką . W związku z tym się sprężyłam i w ciągu dwóch dni znalazłam Alfredowi prostokątny dom. Jednak nasz pupil jest rybką tropikalną, więc zdecydowaliśmy, że na zimę zapewnimy mu luksusowe warunki wraz z towarzystwem. Nadarzyła się okazja i zakupiłam komplet: akwarium 54l 60x30x30, pokrywa z oświetleniem 15w (w planach przeróbka), filtr z deszczownią HJ-311B 300l/h (węgiel wewnątrz wymieniliśmy na ceramikę), grzałka ustawiona na 26 stopni, termometr. Do środka wrzuciliśmy podkład pod roślinki, na to żwirek i dwa korzenie. Z roślin zakupiliśmy kryptokoryny (axelrod i becetti), nurzańca amerykańskiego i małą trawkę. Resztę otrzymaliśmy z przycinki (tu głębokie ukłony i podziękowania dla escara ). Teraz akwarium wygląda tak (ma już 5 dni ): I dojrzewa Mam nadzieję, że roślinki się ukorzenią, rozrosną i obędzie się bez większych problemów. I jako bonus maluszek, który mi pozował (mały celebryta ): |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości