OW 90x45x45 182L
|
05-06-2013, 20:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-06-2013 09:22 przez mrl. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
RE: OW 90x45x45 182L
Mała aktualizacja po przeprowadzce. Nie udało się akwarium przewieźć w całości więc cała aranżację musiałem od nowa ustawić w nowym miejscu. Korzenie i kamienie poszły ok 10cm bliżej tylenej szyby, przez co mam trochę więcej miejsca z przodu.
Zdjęcie trochę robione na szybko więc jakość też nie najlepsza (stan na 28 maja). Za kilka dni wrzucę lepszą fotkę. Byłem zmuszony przejść na RO, tutaj w kranie woda jest GH 24 i KH 23 :/ Poza tym zrezygnowałem z easy life na rzecz pełnej lini ferki. Efekty są dużo lepsze. Jednak instrukacja dotycząca dawkowania nawozów się nie dokońca sprawdza, ponieważ dając codziennie po "kliknięcie" Aquatilizer po 5-6 dniach od czyszczenia i wymiany, miałem całe szyby zielone, tzn nie ze nie bylo nic widać, ale mało estetycznie to wyglądało. Daję teraz Aquatilizer co 2-3 dni i jest ok. Jedynie mam problem z rotala. Otóż rosnie bardzo ładnie, nawet jak dorasta lustra wody to się ładnie wybarwia na różowo/czerwono to dolne liście, takie 3-4tygodniowe pękają poprzecznie i z czasem odpadają. Mniej więcej wygląda to tak: Jak ją zetnę tak 5-6cm nad gruntem, to po kilku dniach odrastają ładne świeżo zielone łodygi, ale wszystko poniżej wygląda trochę słabo. Wie ktoś czym to może być spowodowane? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości