Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka
|
02-04-2013, 18:33
|
|||
|
|||
RE: Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka
Dla mnie też ważnym jest aby akwarium z resztą tworzyło całość i jak najmniej niepotrzebnego osprzętu na zewnątrz, dlatego kupiłem komplet - akwarium z szafką i pokrywą.
Niemniej szafkę zrobię pod kolor pokrywy, będzie różnić się tylko listwą dodatkową, która będzie dawała podobny efekt jak listwa maskująca pod akwarium, która jest w zestawach, jedynie będzie trochę oddalona od akwarium. Nie wydaje mi się aby to szpeciło bardzo, a graty od akwarium zawsze można w innym miejscu trzymać. Nie chcę się niepotrzebnie kłócić itd, nie o to mi chodziło zakładając ten temat. Po prostu taki mam pomysł, będę spał spokojniej jak będzie akwarium w taki sposób zabezpieczone, szafka jest i tak pod akwarium, zmieni się ją po prostu na inną, trichę większą. Jeśli znajdę wykonawcę, który zbuduje mi to solidnie i za rozsądne pieniądze, to co za problem wymienić szafkę na inną, pełniącą dodatkową funkcję zabezpieczenia? Jedni mają sumpy, a ja będę mieć szafkę - zlewkę retencyjną Jeśli ktoś ma namiary na dobrego stolarza, który estetycznie i solidnie robi szafki pod akwa i się podejmie wykonania innego projektu - będę wdzięczny za info. Szukam też miejsca gdzie kupię i skleję/zgrzeję plexę |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|