różnice w konsekwencjach pęknięcia 200L a 60L
|
26-03-2013, 17:39
|
|||
|
|||
RE: różnice w konsekwencjach pęknięcia 200L a 60L
Najpierw sprawdż czy jest ubezpieczenie i na co. To podstawa. Osoba wynajmująca musi Ci pokazać na Twoje życzenie ubezpieczenie, łachy nie robi. Ja mam dodatkowo na zalanie spowodowane np roszszczelnieniem się akwarium. Zawsze istnieje ryzyko. Sam to przechodziłem, zanim założyłem zamartwiałem się co to będzie itd, no i ściągnołem złe licho, baniak kupił kolega w Czaczu, zrezygnował i dostałem w w spadku, sprawdzałem trzy razy zanim zalałem i wszystko było OK, zrobiłem co trzeba czyli wystrój , połączenie węży, itd itp,po godzinie woda cieknie po ściance, UFFFFFFFFFFFFF,puściło na łączeniu , wywalanie wszystkiego, ściąganie wody/ dużo nie wyleciało ale trochę siwych włosów przybyło/, dobrze że byłem w domu, i co dalej? kupiłem nowe szkło, zalałem, i śmiga, baniak stoi na szafce pod 200L, a ma 96L, stabilnie na podkładce akwarystycznej. Stoi na panelach, sprawdzone poziomicą i wszystko jak na razie cacy.Wiadomo ,że nikt nie chce żeby sie wylało ale w końcu jak będziemy z góry się martwić to najlepiej nie wychodzić z domu bo a nóż na pasach ktoś Cię najedzie.Grunt to zrobić to tak jak być powinno,a jak widać i prowizorki sa dobre, zwykle trzymają najdłużej
96 L Brzankarium: brzanka mszysta - Puntius tetrazona 10 szt brzanka pieciopręga - Puntius pentazona 5 szt kirysek pstry - Corydoras paleatus 5 szt krewetki Red Cherry ilość nieznana |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|