Odpowiedz 
różnice w konsekwencjach pęknięcia 200L a 60L
25-03-2013, 23:17
RE: różnice w konsekwencjach pęknięcia 200L a 60L
Dzięki za odpowiedzi.
No właśnie, różnica diametralna między 200L a 50L

Wydaje mi się że przy 50 - 60L jest jeszcze szansa że skutki zalania rozejdą się po kościach, że może uda się większość wody zebrać lub wsiąknie mi w parkiet woda a mniejsza ilość wejdzie w strop, może przy odrobinie szczęścia sąsiedzi się nawet nie dowiedzą o tym. A przy 200L chyba jak już pierdyknie to nie ma szansy na pomyślne zakończenie i sąsiad/sąsiedzi chyba na pewo zalani będą

Mieszkanie jest wynajmowane więc nie wiem jak wygląda sprawa ubezpieczenia itp, raczej nastawiam się na pokrycie ewentualnych strat z własnej kieszeni

Akwarium jest "fabryczne", nie od szklarza, w komplecie razem z szafką pod to akwarium i klapą. szyby 8mm, wzmocnienia u góry wzdłuż przedniej i tylnej szyby, ma 3 lata - kupiłem używkę, prostokąt, nie panoramiczne. Składając szafkę wszystkie łączenia dodatkowo skleiłem. Pod akwarium 2 warstwy zielonej pianki pod panele podłogowe

Jednak będę chyba zmieniać baniak na 50-70L. Szkoda mi strasznie ale teraz zamiast akwarium mnie cieszyć to mam obawy. Strasznie mi to nie pasuje bo interesuje mnie w sumie tylko tanganika/malawi, mam pielęgnice z pyszczakami i się będą męczyć w mniejszym (wiem - wcale nie powinny być w mniejszym jak 112-150L) ale pewnie się tak skończy że aktualne akwarium sprzedam a obsada pójdzie do małego Sad Wstępnie jestem zainteresowany sprzedażą tego akwarium/zakupem ok 60L razem z szafką/ewentualnie wymianą. Jak podejmę decyzję to dam ogłoszenie w odpowiedniej kategorii na forum (ale wstępnie jak ktoś ma jakąś propozycję to jestem chętny)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: różnice w konsekwencjach pęknięcia 200L a 60L - jimmypoz - 25-03-2013 23:17