OW 90x45x45 182L
|
15-02-2013, 17:51
|
|||
|
|||
RE: OW 90x45x45 182L
Kilka zdjęć z obecnego stanu zbiornika. Wszystko rośnie całkiem dobrze. Mam trochę problemy z zielenicami i krasnorostami. Pojawienie się tych pierwszych wiążę z poziomem fosforu, który cały czas wynosi 0. Nie wiem dlaczego tak jest. Zaczynałem o 1ppm tygodniowo rozbite na dzienne dawki. Co tydzień zwiększałem o 0,5ppm. Doszedłem do stanu, że lałem prawie 4ppm co już jest grubą przesadą, a testy i tak 0 wskazują. Kupiłem nawet nowe, bo myślałem że stary test wskazuje jakiś błędny pomiar, ale na nowy test również 0 pokazuje. Wydaje mi się, że ten pro soil absorbuje cały fosfor.
Spotkał się ktoś z czymś takim? Na razie odpuściłem sobie testy i leję 20ppm No3 i 2ppm Po4 + potas. Mikro na razie nie leję. Od jakiś 3 tygodni zielenice, które heńka obrosły przekształciły się w coś brązowego, albo po prostu mi się okrzemki pojawiły. Od tygodnia zacząłem lać 15-20ml carbo i widać, że glon z heńka jak i zielenice powoli odpuszczają. Dyfuzor co2 zamieniłem na reaktor zewnętrzny sery. Całkiem dobrze daje radę. Poniżej kilka zdjęć: Przed przycinką rotalii: |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości