375L - Roślinne - fotorelacja z powstawania
|
24-03-2012, 21:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2012 21:41 przez kazual. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
RE: 375L - Roślinne - fotorelacja z powstawania
No to co do neonów to mnie trochę zasmuciliście. Wprawdzie w 126l miałem ich koło 20 i pływały po całym akwarium, ale co widziałem jakieś zdjęcia większych baniaków z duża ilością neonów to przeważnie pływały ławicami. A co do razbór to widziałem Hengela na żywo u Roberta w Skalarze i wyglądały naprawdę ładnie. Może się jednak na nie zdecyduję...
A co do akwarium to pierwszy zielonkawy nalot z glonów na szybach powstaje... Na razie zmniejszyłem oświetlenie z 6 do 5h. Dziś zrobię podmiankę wody tak z dobre 50% i zaczynam pierwszy dzień nawożenia solami. Zobaczymy co z tego wyjdzie... I chyba jutro przerzucę z małego pierwszą partię neonów. Niech zaczną s..ć i nawozić akwarium Minęło trochę czasu. Roślinki zaczynają powoli zarastać. Doszła alternanthera rubra. Miałem Hemianthus micranthemoides cały kubel in vitro. Przygotowałem go tak jak pisali. Poczyściłem z żelu itp. Po 3 dniach wszystko prawie padło. Zostały z 3-5 małych 2cm łodyżek. Wsadziłem je i widzę teraz że odbijają. Mam nadzieję że przeżyją... Na korzeniu pojawiło mi się coś takiego: Chyba to pleśń czy co... Wiem... wiem... chcecie zdjęcie całości.... No to macie Tak się przedstawia akwarium po pierwszym tygodniu zabawy z nawożeniem metodą IE. Drabinki do CO2 już nie ma. Zastąpił ją reaktor z filtra narurowego. Ogólnie walczę z glonami. tzn korzeń, kamień są już całe zielone. i tak co 2-3 dni czyszczę szybę bo robi się na niej zielony nalot. Zmniejszyłem światło z 7 do 6h. Zobaczymy co czas pokarze... Akwa musi dojrzeć a tego nie zrobi w ciągu 2-3 tygodni tylko parę miesięcy... A maszynownia, mówiłem, że nic specjalnego: - 126l -RIP - Roślinne 375l |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|