Pytanie dotyczace brzeczyka
|
04-03-2014, 23:16
|
|||
|
|||
Pytanie dotyczace brzeczyka
Mam pytanie jak w temacie otorz zakupilem brzeczyk i podlaczykem go w krewetkarium pod filtrek wlasnej roboty, brzeczyk mial byc ultra cichy jednak w praktyce okazalo sie inaczej.
Zmontowalem calosc i wymyslilem, ze owine go gabka dosc grubo robiac rulonik i obklejajac to tasma, po czym wlozylem do szafki no i mam cisze. Jednak mam pytanie: - jak to sie ma do trwalosci brzeczyka - czy nic mu sie nie stanie - czy gabka nie zacznie sie grzac tak zeby sie nic nie podfajczylo - czy taki filterek na brzeczyku w krewetkarium ma dzialac 24/h Prosze o info i podpowiedzi Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" |
|||
04-03-2014, 23:33
|
|||
|
|||
RE: Pytanie dotyczace brzeczyka
Zatkaj odkurzacz długo podziała? Nie można było kupić pat mini?
|
|||
04-03-2014, 23:37
|
|||
|
|||
Pat mini mialem i lipa, pytam o zywotnosc tego po akcji ktora zrobilem
Pozatym Mikolaj to nie lekcja polskiego i nie o pytanie retoryczne mi chodzi, tylko o odpowiedz Forum jest od pomocy nie od tego by byc lekko zlosliwym i uszczypliwym... Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" |
|||
04-03-2014, 23:45
|
|||
|
|||
Hehe ale wydaje mi się, że brzęczek pobiera powietrze. Jeśli go szczelnie zatkałeś taśmą to myślę że długo nie podziała A Pat mini robi mi niezły wir w shrimp set 30 a jest ustawiony na ok 75 % przepływu.
|
|||
04-03-2014, 23:49
|
|||
|
|||
No wlasnie mialem pat mini robil wir to raz, a dwa po krotkim czasie gumki przestaly 3mac no i co 2tyg musialem go czyscic... A brzeczyk taniocha wiec zaryzykowalem.
PS. Kuknij reszte moich tematow i luknij fotki... Bo sam pisales, ze bedziesz sledzil... Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" |
|||
04-03-2014, 23:52
|
|||
|
|||
Mam 2 w hamburgu go sprawdzę za może 1,5 roku a 2 mam z gąbką ale nie standardem i cztszczę co 4 tygodnie. Dziś nie luknę bo (podkoziołek dal się we znaki), ale jutro owszem.
|
|||
04-03-2014, 23:54
|
|||
|
|||
Raczej że sfajczy się, ja w swoim nawierciłem dziury bo sie zagrzewał aż parzył. Okazało się że twórcy tego szmelcu nie pomyśleli o czymś takim jak odprowadzanie nadmiaru ciepła. Z hałasem radze sobie tak że stoi na podkładce,dodatkowo w środku umieściłem kwałki gumy odpowiednio by wygaszały drgania nie powodując strat w jakośći pracy. A i tak właczam go tylko na ten czas gdy nie ma mnie w domu .
300 l ogólniak towarzyski. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: