| 

ryby żyworodne

| 

| 

11-06-2013, 10:38  

| 
		|||

| 
		|||
| 
				ryby żyworodne 

Wiem, żędę gupiki i molinezje są żyworodne.A jak rozmnażają się brzanie i danio. 

Mam w tej chwili spodziewającą się potomstwa samiczkę gupikową ale mam też wrażenie, że jedna danio i jedna brzana też jest grubsza od innych. Nie wiem co o tym sądzić. Założyłam "żłobek" i panią gupikowam przeniosę. Nie będę czekać aż urodzi bo mi zaraz brzanie zjedzą.  | 
		|||
| 

11-06-2013, 11:13  

| 
		|||

| 
		|||
| 
				RE: ryby żyworodne 

One  skladaja ikrę  

| 
		|||
| 

21-06-2013, 16:51  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Dziś pani gupikowa urodziła 8 małych gupiątek. Są oczywiście w żłobku a panią matkę wyekspediowałam do dużego akwarium.

| 
		|||
| 

21-06-2013, 17:19  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Gratuluje potomstwa  

| 
		|||
| 

21-06-2013, 19:01  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Dziękuję. Mam nadzieję na następne, muszę tylko kupić jeszcze jedną panią gupikową no i chciałabym jeszcze mieć parkę molinezji. Najłatwiej jest mi rozmnażać żyworodne, choć miałam już swego czasu sukces rozmnożenia glonojadów. Wyhodowałam wtedy 28 młodych. Teraz nie mam parki-mam dwa ale to są chyba jednej płci a poza tym różnią się i gatunkowo i rozmiarem. Jeden ma 25 cm. a drugi około 8 cm. Z tego młodych nie będzie.

| 
		|||
| 

25-06-2013, 11:00  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Niektóre ikrzaki też są łatwe tylko trzeba przebrnąć pewien etap w akwarystyce. Najważniejsze jest obserwowanie ryb i poznanie metod ich rozmnażania a reszta czasem wydaje się prostsza. Mi łatwiej rozmnożyć ikrzaki niż uzyskać dobrej jakości żyworódki.

| 
		|||
| 

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: