18,75l kolorowa kostka - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: 18,75l kolorowa kostka (/showthread.php?tid=9485) |
18,75l kolorowa kostka - TomekF - 22-09-2016 20:38 Witam. Chciałbym przedstawić Wam nieistniejącą już aranżację zbiornika Aquael Shrimp Set Smart 20. Było to drugie życie zbiornika. Aktualnie jest nowe życie, które pokażę za jakiś czas. Oświetlenie: Aquael Leddy Smart 6W Plant Filtracja: Aquael Pat Mini Podłoże: Diversa NutriPlant i na tym warstwa lignitu o frakcji ok. 2 cm (strefa roślinna) żwirek kwarcowy o frakcji 0,5-1 mm (przód, plaża) Dekoracje: duży korzeń dębu mały korzen mangrowca kawałki lignitu Rośliny: Rotala rotundifolia ‘Green’ Rotala rotundifolia ‘Colorata’ Alternanthera reinecki ‘Splendida’ Hygrophila corymbosa ‘Compacta’ Micranthemum sp. ‘Monte Carlo’ Ceratophyllum demersum Zwierzęta: Proporczykowce z Kap Lopez (dwie samice i jeden samiec) karlik szponiasty kilka krewetek Red Cherry mikrokrab Limnopilos naiyanetri ślimak Neritina natalensis sp. Zebra Nawozy: EasyLife Easy Carbo EasyLife ProFito Aqua-Art Planta Gainer K+ Aqua-Art Planta Gainer Macro RED Woda kranowa, podmiany co tydzień, ok. 30%. Nie robiłem testów, nie stosowałem CO2. Wiem, że straszny gąszcz, jednak widziałem, że zwierzątka czuły się w nim bezpiecznie RE: 18,75l kolorowa kostka - Ciupakus - 24-09-2016 20:13 Mam nadzieje ,że w następnej aranżacji proporce już nie pływają ,bo stanowczo litraż dla nich za mały. RE: 18,75l kolorowa kostka - edison - 24-09-2016 20:51 Przycinka tylnego planu nie była denerwująca bo miejsca za wiele chyba nie było. RE: 18,75l kolorowa kostka - TomekF - 24-09-2016 20:59 Proporczykowce nie pływają już w tym zbiorniku. Są u kogo innego. Przycinania roślin było dużo i często, ale wbrew pozorom niższe partie roślin były zawsze gołe, bez liści. |