![]() |
Karmienie ryb zywym pokarmem - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Karmienie ryb zywym pokarmem (/showthread.php?tid=7339) Strony: 1 2 |
Karmienie ryb zywym pokarmem - Max - 05-12-2014 17:28 Witam.. MAm pytanie .. skąd bierzecie zywy pokarm dla ryb?? Czym karmicie ? Tylko prosze nie to w woreczkach trzymane w lodowkach.. Polowa martwa ..druga polowa lepiej nie mowic ![]() Czy moze ktos ma hodowlę jakiegos robactwa skad mozna kupic swierzy zywy pokarm dla ryb? RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - edison - 05-12-2014 19:43 Karmie właśnie tymi z woreczkach, kupuje w dniu dostawy . Oprócz tego mam bananaworms i mikro RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - harek - 05-12-2014 20:09 ja również i nie uważam że te w woreczkach są złej jakości... RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - Max - 05-12-2014 20:29 hmmmm..... nie ukrywam ze jak mam karmic martwymi to wole mrozonki...polowa woreczka to trupy ![]() ![]() RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - edison - 05-12-2014 20:38 Hodowle musiałbyś założyć sobie sam bo sprzedaż jest nieopłacalna. (Jeśli chodzi o własne hodowle) RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - Max - 05-12-2014 20:42 Hmmmmmm..... zapytalem gdzie mozna kupic?? prosilem ze nie w woreczkach ![]() ![]() A tak na marginesie .. co sie oplaca? ![]() ![]() RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - edison - 05-12-2014 21:06 Napisałem że hoduje sobie sam bananaworms i mikro nicienie , czasem artemie - jest to mały, drobny pokarm . Jest wiele innych które można domowym sposobem wyhodować. Nałapać samemu w naturalnych lub stucznych zbiornikach. Jak zaczniesz sobie hodować to zrozumiesz . RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - bohen21 - 05-12-2014 21:44 pojedź do pana Bogdana na ul Małeckiego. on żywy pokarm ściąga w gazecie i sprzedaje na porcje, wychodzi dużo bardziej opłacalnie niż w woreczkach, świeże dostawy ma zazwyczaj w czwartki, lub zwozi z giełdy. najlepiej jechać w piątek w ten czas masz na pewno świeże RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - Max - 05-12-2014 22:08 (05-12-2014 21:44 )bohen21 napisał(a): pojedź do pana Bogdana na ul Małeckiego. on żywy pokarm ściąga w gazecie i sprzedaje na porcje, wychodzi dużo bardziej opłacalnie niż w woreczkach, świeże dostawy ma zazwyczaj w czwartki, lub zwozi z giełdy. najlepiej jechać w piątek w ten czas masz na pewno świeże Super... wielkie dzieki ![]() ![]() ![]() RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - utopia - 05-12-2014 22:29 Tylko pamiętaj by nie wsadzać np do słoika z wodą to co kupisz na wagę ! Wsadzisz do wody i na bank udusisz wszystko co kupiłeś . zawiń w gazetę - 2-3 strony wystarczą jednak ja wolę papier do drukarki bo nie zawiera tego syfu z farb drukarskich . Ważne by papier był wilgotny . teraz można przechowywać za oknem /na balkonie byle nie w ujemnych temperaturach A co byś chciał z hodowli kupić? jakie pokarmy ? RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - Max - 05-12-2014 22:40 utopia napisał(a):Tylko pamiętaj by nie wsadzać np do słoika z wodą to co kupisz na wagę ! Dziekuje za kolejna cenna wskazówkę. Kiedys trzymalem w wodzie ![]() JAkie pokarmy?? NAwet nie wiem co jest dostepne... Kiedys kupowalem tubifex .. obecnie niedostepny... Po prostu chciałbym pokarmic rybki czyms zywym.. RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - bohen21 - 05-12-2014 22:46 tak ten po schodkach na dół, w asortymencie z gazety jest zazwyczaj ochotka, tubifex i wodzień RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - utopia - 05-12-2014 22:59 Dodam od siebie że kupuję tam od pewnego czasu najbadziej "żywy " pokarm . Co do pokarmu w woreczkach - częstą przyczyną "zejścia" pokarmu jest szok termiczny . Ludzie kupują pokarm ze sklepowej chłodziarki po czym pakują go do rozgrzanego samochodu a w domu znów do lodówy . Eskimos by się przekręcił a co dopiero mała rozwielitka . W naturze zmiany temperatur to proces minimum wielogodzinny a w dużych zbiornikach zmiany temperatur trwają nawet tygodniami RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - arrowb - 06-12-2014 00:26 hej, ja w zywy pokarm zaoopatruje sie glownie na Maleckiego: rurecznik, wodzien, wazonkowiec, lasonogi. W domu grindal i artemia (duza, mala). RE: Karmienie ryb zywym pokarmem - Max - 06-12-2014 10:22 arrowb napisał(a):hej, Raz jeszcze dziekuje.. Szczerze to myslelem ze ten sklep juz dawno nie istnieje,,, Ale po weekendzie pierwsze co zrobie to tam ide ![]() |