Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Rośliny - gdzie kupić? - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Rośliny - gdzie kupić? (/showthread.php?tid=7125)

Rośliny - gdzie kupić? - Chilus - 31-10-2014 20:57

Poszukując roślinek do akwarium zwiedziłem kilka sklepów i niestety w żadnym z nich nie znalazłem zbyt wielu interesujących roślin - no może poza jednym, nie było w nim jednak roślin które pasowałyby do mojego akwarium. Największy problem jest ze znalezieniem roślin niewielkich, do niewielkiego akwarium. Gdzie w Poznaniu lub okolicach jest jakiś sklep, w którym znajdę duży wybór roślin. Mogę kupić w necie ale nie wiem czy transport roślin nie zniszczy.

Odp: Rośliny - gdzie kupić? - edison - 31-10-2014 20:58

Może byś napisał jakie Cię rośliny interesują?

RE: Rośliny - gdzie kupić? - Chilus - 31-10-2014 21:06

Szukam po prostu roślin do małego 30l akwarium. Nie znam dokładnie wszystkich nazw, w każdym razie jest ich kilka. Jakaś mała żabienica, anubias, może hygrophilia. Może jeszcze jakiś trawy ale jakoś nie potrafię jeszcze nazwać wszystkich roślin. Zasadniczo chodzi mi o sklep, w którym będę mógł sobie poprzebieraćWink

RE: Rośliny - gdzie kupić? - bohen21 - 31-10-2014 21:39

tu u osób prywatnych poprzebierasz dużo więcej niż w poznańskich sklepach, szczególn ie na taki litraż gdzie możesz kupić nawet po dwie, trzy sadzonkiSmile i akwaryści służą radą, a tego od sklepikarzy nie zawsze możesz dostaćSmile

RE: Rośliny - gdzie kupić? - Chilus - 31-10-2014 21:47

Dobrze wiedzieć i zakładam, że będę miał okazję skorzystaćThumbsup Mimo wszystko chciałbym wiedzieć czy są w Poznaniu sklepy godne polecenia.

RE: Rośliny - gdzie kupić? - Andrzej32 - 31-10-2014 21:56

Ramirez na os.Jagiellonskin. Roslinek pan ma od groma a i jeszcze doradzi dobrze. Ja tam robie zakupy i jestem bardzo zadowolony a ceny ma bardzo przystepne. Reklamy nie robie temu sklepowi ale wlasciciel ma duza wiedze i doradzi wszystko.

RE: Rośliny - gdzie kupić? - Krzysztof - 31-10-2014 22:00

Skontaktuj się z Trofek1 ma dużo roślin i Ci coś doradzi. Sam brałem i polecam.

RE: Rośliny - gdzie kupić? - dominikpl72 - 04-11-2014 14:50

Jest jeszcze dobry i polecany na forum sklep w pasażu Czerwona Torebka u zbiegu ulic Dymka/Szwajcarska. Jest to przy trasie od marketu M1, przy stacji paliw BP.
http://www.akwarysci-poznan.pl/forum/showthread.php?tid=3754

RE: Rośliny - gdzie kupić? - Chilus - 04-11-2014 23:35

dominikpl72 napisał(a):Jest jeszcze dobry i polecany na forum sklep w pasażu Czerwona Torebka u zbiegu ulic Dymka/Szwajcarska. Jest to przy trasie od marketu M1, przy stacji paliw BP.
http://www.akwarysci-poznan.pl/forum/showthread.php?tid=3754
Tak, też słyszałem, że to dobry sklep. Dziękuję za wskazówki, sytuacja jednak się zmieniła - mam roślinki. Wspomógł mnie jeden z formuwiczówWink

RE: Rośliny - gdzie kupić? - jedi1978 - 05-11-2014 23:57

Andrzej32 napisał(a):Ramirez na os.Jagiellonskin. Roslinek pan ma od groma a i jeszcze doradzi dobrze. Ja tam robie zakupy i jestem bardzo zadowolony a ceny ma bardzo przystepne. Reklamy nie robie temu sklepowi ale wlasciciel ma duza wiedze i doradzi wszystko.

Byłem tam dzisiaj i wybór roślinek IMO marny, wiedza nie wiem pan chciał mi wmówić, że pielęgnice np. meeka nie dobierają się w pary tylko od razu są para :-)