Jest jak jest,a jest? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Jest jak jest,a jest? (/showthread.php?tid=6663) |
Jest jak jest,a jest? - Tomasz - 13-07-2014 13:51 Witam wszystkich! Myślę że to już czas pokazać swoja Azję (przynajmniej tak bym chciał) Zbiornik to 150x60x55 co daje nam 495l Szafka pod zbiornikiem to moje własne dzieło z płyty wiórowej laminowanej 30 mm Pokrywa również mojego wykonania impregnowana kolorem Oświetlenie to belka również własnego wykonania na świetlówki T8 1200 mm i dodatkowe oświetlenie T5 również 1200 mm co daje nam 2x36 w i 1x54 w Świetlówki to : zbieranina, do celowo to Diversa opti natural Filtracja to Eheim 2222 który robi za mechanika Eheim 2329 który robi za biologa Podłoże to żwir 2-4 mm tu do końca nie jestem zadowolony ale korzenie moich rośli twierdzą inaczej czyli ok.+ kulki gliniano torfowe Rośliny: Cryptocoryny: -nevilli -prtchii -becetti -nana -wendetii weinber -rubella -wendetii -aponogetifolia :Microsorium: -oskrzydlone -pteropus - i jeszcze jedno którego nazwy nie znam :walisneria gigantea :hybrophila polysperma -anubias barteri -java moss -anubias Nana :glony ,małe ilosci -zielenice -okrzemki Ozdoby to kilka porośniętych korzeni Rybcie to: -gurami mozaikowe x5 -gurami marmurkowe x5 -bocja wspaniała x2 -bocja siatkowana x6 -piskorek x8 -kosiarka x 3 -sumik szklisty x2 -crossocheilus reticulatus x1 ,nie wiem jak po polsku -i świeżo uratowana z małego zbiornika mojego brata brzanka rekinia x1 -glonojad syjamski x1 :Nawożenie to Symfonia złota 10 ml dziennie :co2 całodobowo -poczytali ? teraz czas na foty: [img] [/img] sorry za miniaturki ale normalne coś niewchodzą. RE: Jest jak jest,a jest? - tomaj999 - 13-07-2014 15:16 Bardzo ładnie się prezentuje, brakuje mi tylko jakiejś ławicy brzanek lub razborek. RE: Jest jak jest,a jest? - jedi1978 - 13-07-2014 16:18 500 litrów nieźle :-) Akwarium ładne - czarny żwir myślę, że ładniej by się prezentował :-) RE: Jest jak jest,a jest? - Tomasz - 13-07-2014 22:50 czarny żwirek nie ale rzeczny piasek na ziemi ogrodowej,coraz częściej o tym myślę |