mały heniek - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: mały heniek (/showthread.php?tid=6168) |
mały heniek - qbaaa1982 - 03-04-2014 10:41 Witam,jestem nowy,wiec proszę o wyrozumiałość. Potrzebuje porad w moim nowym zbiorniku,w sklepie wiadomo jak jest. A mianowicie,mój zbiornik to 240l. Szkło to Optiwhite,pokrywa aluminiowa. Co do oświetlenia to skłaniam się do 3x54W,tylko pytanie bo jedna dla roślin druga dla ryb a trzecia biała ma być? na szkło chce dać fertiplant Abf,wystarczy 1 opakowanie 2,5L cz lepiej 2op.? żwirek to czarny kwarcowy drobnoziarnisty, Filtr eheim expirience 350 lub 2226,,dodam na start bakterie w tbl do niego. grzałka 250W? Co2 bedzie G-SYSTEM PLANT S. Wiem że przed pierwsze 4tyg tylko potas w połowie dawki najlepiej podawać,potem test na azotany. Zastanawiam sie nad symfonią złotą,co Wy na to? Prośba o wytknięcie błędów oraz porady.pozdrawiam ps.moze moderator chociaz sie wypowie?pozdr |