Nowa wizja ... - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Nowa wizja ... (/showthread.php?tid=7388) |
RE: Nowa wizja ... - HOLI - 04-02-2015 10:34 Mieli czy ciągnie czy co tam jeszcze robi , neważne póki co tak musi zostać , kubeł nie wchodzi w grę narazie. Pozostaje jednak przy tezie że jak zmniejszyłem światło to momentalnie pojawiały sie przy szybie. Wracając do pierwszego pytania może ktoś w takim razie zaproponować jakieś stadko któredobrze się będzie czyło w tej pralce czy młynku ? RE: Nowa wizja ... - wujek - 04-02-2015 11:23 bystrzyki amandy, jak będziesz miał duży prąd wody to będą chodziły jak po sznurku RE: Nowa wizja ... - HOLI - 04-02-2015 18:57 Więc biorę pod uwagę b. Amandy, rasbore maculate, zwinnik czerwonousty czy blechera ( te sa troche większe ) no i espei. Bardziej na amandy sie sklaniam tylko nie wiem jak bedzie sie prezentował na moim rydym podłożu. Moze coś jeszcze polecicie stricte po tem wystrój szkla ? RE: Nowa wizja ... - matoole - 05-02-2015 17:01 Mam jasne podłoże,miałem 1W/l i Galaxy oraz Simulansom to nie przeszkadzało. U mnie rybki chowały się tak długo jak akwarium było słabo zarośnięte -Razborki widywałem bardzo rzadko.Teraz nawet jak grzebię łapami to nie uciekają.Myślę ,że u ciebie jest to samo. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 05-02-2015 17:38 Być może i masz rację. Zamówiłem bystrzyki amandy jak proponował wujek , to coś innego czego jeszcze nie miałem zobaczymy jak one się będą zachowywać. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 15-02-2015 10:46 Cierpliwość się skonczyła , podłoże wyleciało i pojawiło takie jak powinno być od początku czyli ciemny aquasubstrate II. Zaliczony zatem mały restart w tym miejscu mam zagryche czy i co lać do wody ? czy w ogole trzeba skoro substrat jest tak naszpikowany. RE: Nowa wizja ... - maslo_82 - 15-02-2015 10:58 Oczywiście że trzeba. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 15-02-2015 11:01 maslo_82 napisał(a):Oczywiście że trzeba.Taki zestaw maslo jak pisales wczesniej ? RE: Nowa wizja ... - maslo_82 - 15-02-2015 11:03 No jak bym teraz napisał inaczej, to jaka by była moja wiarygodność ? RE: Nowa wizja ... - HOLI - 15-02-2015 11:04 Tak w ogole jak ktos chetny to oddam za dobry czteropak 10 litrow podłoza tetra activesubstrate , uzywane 2,5 m-ca :-) maslo_82 napisał(a):No jak bym teraz napisał inaczej, to jaka by była moja wiarygodność ?Twierdzilbym , że zmiany to wymagaja - nie podwazalbym :-) RE: Nowa wizja ... - HOLI - 17-02-2015 21:32 Może ktos podpowiedziec jaki mineralizator wody ro zastosować w akwarium roślinnym ? mam troche produktow mineralizatorów od krewetek ale nie sadze by mialy pasowac. myślałem o hydro mineral nadało by się ? RE: Nowa wizja ... - edison - 17-02-2015 22:44 Od pewnego czasu używam SEACHEM EQUILIBRIUM mogę powiedzieć że jest bardzo wydajny i chyba bije wszystkie na głowe -cena,wydajność,szybkość rozpuszczania. Używałem też Hydro Mineral od AA złego słowa nie powiem, trochę długo się rozpuszcza. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 18-02-2015 20:46 Jak pisałem wcześniej zaszły zmiany głównie podłoże zostało zmienione na ciemne. Do tego doszła ludwiga peuiviana i stadko 15 szt bystrzyka amandy ( czekam jeszcze za kolejnymi 15 i będzie komplet ) Aktualnie prezentuje się tak : RE: Nowa wizja ... - joke00 - 18-02-2015 20:59 Zmiana jak najbardziej na plus. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 10-03-2015 19:19 Jak to w tym hobby bywa ciągle coś się grzebie i ja to zrobiłem Stało się tak : Wyleciała blyxa staugoryna poszłą na boczek, teraz mi tak bardziej pasuje trawnik zasiany glosią widzę już efekty rozrastania z tyłu wyleciał ludwiga, jej miejsce zajęło poszerzenie rotalali i bacopy czekam aż staugoryna urośnie i glosia , wtedy mój plan zostanie zrealizowany. no i tak to wygląda teraz cały czas sugestie mile widziane krytyka też |