Aquarium pierwszego planu - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Aquarium pierwszego planu (/showthread.php?tid=8567) |
RE: Aquarium pierwszego planu - Elfir - 22-09-2015 13:18 Przesliczne RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 08-10-2015 20:16 Okres dojrzewania jest jak loteria,albo wyjdzie syf albo nie Cztery dni nieobecności i wyszło trochę baboli w postaci krasnali i nitek ale są na to sposoby i już w odwrocie. Z racji tego że światło było niedostateczne zmieniłem lampa na chihiros led 301 18w. z regulacją jasności, światła jest aż nad to ale jak będzie z wybarwieniem i wzrostem przekonam się wkrótce. Lampa jest teraz skręcona o 1/3 mocy, troche musiałem wygiąć nóżki lampy bo mój zbiornik ma 32cm a lampa dostosowana jest do 30cm. Ps. szyb nie ciściłem, dziś zatrudniłem kilka helmetów i amano RE: Aquarium pierwszego planu - Dikej - 08-10-2015 21:55 edison napisał(a):Cztery dni nieobecności i wyszło trochę baboli w postaci krasnali i nitek ale są na to sposoby i już w odwrocie.Modlitwy czy jakieś realne działania? RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 08-10-2015 22:59 Chociaż jestem człowiekiem wielkiej wiary to wolę działać niż czekać na cuda bo przecież ten zbiornik ma stanąć na targach i tutaj wielki znak zapytania. Po pierwszej dawce carbo po paru godzinach krasne zrobiły się czerwone a nity szare tzn. konktretna 20ml. strzykawką w docelowe miejsca, kolejne dawki sobie już darowałem bo wszystkie krewetki powędrowały pod powierzchnie wody i musiałem się ratować podmianką co załatwiło sprawe wysokich stężeń carbo w wodzie, krewetki zaaregowały poprawnie i rozeszły się po zbiorniku. Dalszego dzieła dokończą helmety i amano. RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 12-11-2015 21:57 Meszek sporo urósł jak i inne rośliny, trawnik już prawie wygląda na gęsty. Szyby były tylko raz przetarte na targach i do teraz ani razu, teraz podaje już pełne dawki mikro a makro połowe. RE: Aquarium pierwszego planu - Ciupakus - 13-11-2015 14:10 Czarna magia dla mnie te wszystkie mikro i makro RE: Aquarium pierwszego planu - joke00 - 16-11-2015 07:51 Przy odrobinie szczęścia da się i bez tego, ja po za mineralizowaniem RO i podawaniem trochę CO2 z butli nie robię nic więcej i jakoś sobie rośnie wszystko. RE: Aquarium pierwszego planu - Elfir - 21-11-2015 19:19 Czym karmisz badiska? RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 21-11-2015 23:53 Najbardziej im pasuje drobny żywiec ale mrożonkami też nie pogardzą, na pokarm granulowany nawet nie spojrzą. RE: Aquarium pierwszego planu - Elfir - 22-11-2015 01:48 ok, ale co konkretnie mieści się w tych małych pyszczkach? Artermia? oczlik? dafnia? Czy może tylko nicienie mikro i bosmidia? RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 22-11-2015 12:20 Jak najmniejsze, artemia, oczlik , bananaworms, inne jak ochotka,doniczkowiec czy szklarka trzeba siekać. RE: Aquarium pierwszego planu - Elfir - 22-11-2015 23:35 czyli da się wyżywić na mrożonkach RE: Aquarium pierwszego planu - Ciupakus - 23-11-2015 01:04 Jak tam badisy - żyją wszystkie? RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 23-11-2015 01:35 Jeden padł po przenosinach z targów, reszta żyje RE: Aquarium pierwszego planu - edison - 03-02-2016 00:02 Podłoże już tak nie zaniża i jest stabilne więc do obsady doszły Cambarellus patzcuarensis "ORANGE" czyli raczki karłowate CPO w postaci 1 samiec i 2 samice do rozrywki. |