Nowa wizja ... - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Nowa wizja ... (/showthread.php?tid=7388) |
RE: Nowa wizja ... - HOLI - 23-12-2014 22:31 Ech.. Gdyby nie te plamy na tle to bylbym o wiele bardziej zadowolony. Tylko jak je zlikwidować, nie bardzo idzie odsunąć szklo zeby nakleić na nowo :\ RE: Nowa wizja ... - joke00 - 24-12-2014 12:00 Spróbuj wycisnąć kartą kredytową (starą jakby pękła), kleiłeś folie na mokro? Najlepiej jest pryskać wodą demineralizowaną i kartą, bądź specjalną packą odprowadzasz wodę. Reszta wyschnie w ciągu doby, może dwóch i jest pięknie RE: Nowa wizja ... - maslo_82 - 24-12-2014 14:37 Plamy trzeba wycisnąć kartą. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 24-12-2014 22:09 Tapeta jest przyklejona na olej. Wyciskałem juz to kartą ale nic to nie daje. nie pierwszy raz to robię a tu takie cyrki. Być może to przez to ze folia jest sztywna. Nic nie daje przyklejenie bokow tasma i tak odchodzi. RE: Nowa wizja ... - maslo_82 - 24-12-2014 22:12 Bo takich rzeczy nei robi się na olej, tylko folia samoprzylepna na wodę osmotyczną RE: Nowa wizja ... - HOLI - 24-12-2014 23:11 A widzisz. ja robilem folie samoprzylepną odkleiłem i chcialem prosto na szkło to byla masakra... teraz cięzko bedzie to zmienic i nakleić ale może mądre też będzie nakleic taka folie na styropian czy płyte i po prostu przyłożyć od tyłu RE: Nowa wizja ... - joke00 - 25-12-2014 21:08 To już lepiej kupić kawałek białej płyty ze spienionego pcv wystarczy 2 mm grubości. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 25-12-2014 21:17 joke00 napisał(a):To już lepiej kupić kawałek białej płyty ze spienionego pcv wystarczy 2 mm grubości.Mówisz że to wystarczy i będzie dobrze wyglądało ? RE: Nowa wizja ... - edison - 25-12-2014 21:40 Puki woda się nie dostanie między szkło a tą płytę to będzie ok, jeśli woda chlupnie będą widoczne zacieki i plamy. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 25-12-2014 22:05 No dokładnie.. Ale zawsze będzie możliwość wyczyszczenia szyby wystarczy odaunąć płytę. No i można zamienic np na czarną jak będzie taka zachcianka :-) to będzie łatwiejsze bo jak pomyślę o klejeniu w tak małej przestrzeni to już się nie chce :-) RE: Nowa wizja ... - joke00 - 25-12-2014 23:26 Dokładnie tak jak piszesz długo tak miałem w małych akwariach, później nie chciało mi się czyścić, więc i tak folie nakleiłem. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 09-01-2015 19:14 Mała aktualka. Dosadzono kilka roślin ( ludwiga, lobelia, rotala ) i poprawiono tło , już nie ma plam. RE: Nowa wizja ... - joke00 - 10-01-2015 11:41 No i fajnie jak zarośnie całe podłoże to będzie super, bo ten kolor kuje w oczy. Nie myślałeś żeby dać korzeń o 90* przeciwnie do wskazówek zegara i ustawić na środku? RE: Nowa wizja ... - Sw1ety - 10-01-2015 12:32 Akwarium super zobaczymy jak zarośnie, ale jestem pełen podziwu za lampę/stojak zrób to sam. RE: Nowa wizja ... - HOLI - 10-01-2015 12:44 joke00 napisał(a):Nie myślałeś żeby dać korzeń o 90* przeciwnie do wskazówek zegara i ustawić na środku?Masz na myśli to żeby te jego jakby ramiona , które patrzą w prawo skierować ku górze tak ? No jest to niezła myśl , perwszy mój zamysł był żeby tak zrobić ale potem poszedłem w kierunku by jedna strona była bardziej odkryta... może jeszcze to zmienię to żaden problem. Co do podłoża to mam podobne zdanie i dąże do tego by je zakryć , skusiłem sie na nowość jest ono w formie granulatu ale twardego jak żwir ceramiczny ( chociaż jak pęknie jest czarne ) i ma podono fajne właściwości dla roślin. Teraz faktycznie mam zdanie że mogłem szukać czarnego... Napewno nie będe się bawił w wymianę wiec pozostaje zagęszczać roślinność |