Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? (/showthread.php?tid=5543) Strony: 1 2 |
RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - edison - 27-03-2014 20:00 Filtr Ro raczej utrzymujemy cały czas podłączony właśnie aby membrana nie wyschła, nie ma żadnego przycisku, odkręcamy kranik na wejściu i wyjściu, to jest proste urządzenie. Membrana musi być cały czas mokra. Jarus ma racje, wszystko zależy od ciśnienia w instalacji , mam taki sam filtr jak Mikołaj i 10l. przerobi w 1 godzinę. A jest to najtańszy filtr RO3 gpd 75. RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - alarmowiec - 29-03-2014 13:46 Z tym odłączaniem to nie przesadzajcie . Ja mam przenośny i odłączony i przewożony jest codziennie . Woda z membrany nie wylewa się od razu . Znam przypadki że filtr był odłączony na parę miesięcy i nic membranie się nie stało. Ja napełniam 30 litrów w dwie godziny ale mam pompkę podnoszącą ciśnienie do 6 barów RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - edison - 29-03-2014 14:16 Jeśli jest kranik na wejściu i wyjściu to nie ma problemu aby go odłączać. RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - Adam - 29-03-2014 14:22 Tak jak Wiesław pisze-bez przesady. Ja odkupiłem filtr RO nie wiadomo ile nie używany i woda leci z niego normalnie i był bez kraników. Parametry w normie, bo sprawdzane. |