Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? (/showthread.php?tid=5543)

Strony: 1 2

RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - edison - 27-03-2014 20:00

Filtr Ro raczej utrzymujemy cały czas podłączony właśnie aby membrana nie wyschła, nie ma żadnego przycisku, odkręcamy kranik na wejściu i wyjściu, to jest proste urządzenie.

Membrana musi być cały czas mokra.

Jarus ma racje, wszystko zależy od ciśnienia w instalacji , mam taki sam filtr jak Mikołaj i 10l. przerobi w 1 godzinę. A jest to najtańszy filtr RO3 gpd 75.

RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - alarmowiec - 29-03-2014 13:46

Z tym odłączaniem to nie przesadzajcie . Ja mam przenośny i odłączony i przewożony jest codziennie . Woda z membrany nie wylewa się od razu . Znam przypadki że filtr był odłączony na parę miesięcy i nic membranie się nie stało.
Ja napełniam 30 litrów w dwie godziny ale mam pompkę podnoszącą ciśnienie do 6 barów Smile

RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - edison - 29-03-2014 14:16

Jeśli jest kranik na wejściu i wyjściu to nie ma problemu aby go odłączać.

RE: Gdzie w Poznaniu dostać wodę RO w rozsądnej cenie? - Adam - 29-03-2014 14:22

Tak jak Wiesław pisze-bez przesady. Ja odkupiłem filtr RO nie wiadomo ile nie używany i woda leci z niego normalnie i był bez kraników. Parametry w normie, bo sprawdzane.