Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska
Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka - Wersja do druku

+- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl)
+-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Forum ogólne (/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka (/showthread.php?tid=4356)

Strony: 1 2

RE: Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka - fredy1 - 04-04-2013 08:14

550zł to kosztuje porządna szafka i z taką kwotą wg. mnie trzeba się liczyć, a szafy za 250 z wysyłką na allegro to "TEKTURA"

Pozdrawiam Smile

RE: Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka - jimmypoz - 07-04-2013 22:21

Szkic był robiony na szybko, nie wszystko zostało idealnie na nim zob zobrazowane.
Blat będzie podwójny, boki prawdopodobnie będą miały dodatkowe wzmocnienia na szerokości akwarium z wycięciami na rury spływowe. Wszystko wyjdzie w praniu. Najpierw muszę się dowiedzieć czy i jaka pleksa wytrzyma napór 105L wody, znaleźć wykonawcę baniaczków z pleksy, potem do stolarza. Myślę że w tym miesiącu zorganizuje wszystko a w przyszłym mam nadzieję odbioru gotowej szafki. Jak będzie gotowa wrzucę fotki, ewentualnie jak coś wyjdzie po drodze - też opiszę.
Ewentualnie w grę wchodzi też zakup solidnej komody i jej przerobienie, ale to plan B jak coś..

RE: Szafka - zabezpieczenie przed zalaniem w razie pęknięcia baniaka - fredy1 - 07-04-2013 22:29

Mam namiary na gościa spod Śląska jeśli dobrze pamiętam... robi szafki pod zamówienie ładnie zaprojektuje. czy nawet jak mu wytłumaczysz jak widzisz szafkę to wg. tego ci zrobi...
Ja zamówiłem u niego - szafa wyszła 350zł w wysyłką do mnie...
Normalnie za tą szafę w Wągrowcu stolarze życzyli sobie między 450-600zł.
Szafka przyszła - w "klapkach" cały komplet tylko sobie poskręcałem i do dzisiaj stoi na niej baniak stabilnie i mocno..

Pzdrawiam.