Akwa Madzi - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Akwa Madzi (/showthread.php?tid=3551) Strony: 1 2 |
Akwa Madzi - Magicc - 09-11-2012 16:00 Świeżo założone salonowe 30l: Słoik stoi od tygodnia, roślinki sadzone dzisiaj. Czekam jeszcze na belkę oświetleniową 2x8W T5 (42cm). Parametry przy pierwszym pomiarze: Ph: 6,8 KH: 10 GH: 14 NO2: 0 NO3: 25 Cl2: 0 W ciągu tygodnia dojdzie jeszcze CO2. RE: Akwa Madzi - Yahilles - 09-11-2012 16:31 Strasznie mało roślin (prawie wcale). Do tego brak rozgraniczenia między piaskiem i substratem - po paru miesiącach się wymieszają i nie będzie to tak fajnie wyglądało. Na razie nie ma co oceniać RE: Akwa Madzi - Magicc - 09-11-2012 16:35 Roślinek jest sporo, będzie je widać jak już zamontuję docelowe oświetlenie a pomiędzy substratem a piaskiem jest pleksi RE: Akwa Madzi - Jacek - 09-11-2012 17:00 Niech "słoik" się rozkręci zobaczymy za miesiąc RE: Akwa Madzi - Magicc - 09-11-2012 17:17 dokładnie RE: Akwa Madzi - czesiek - 09-11-2012 18:04 Ja tam się nie znam ale czy 36 W na 30 litrów to nie za dużo ? RE: Akwa Madzi - Magicc - 09-11-2012 18:16 Ups mój błąd - 2x8W RE: Akwa Madzi - Magicc - 13-11-2012 16:40 13.11.2012 przepraszam za brudną szybkę, ale co chwile coś tam jeszcze poprawiam .... Powiedzcie jakie jednolite tło będzie lepsze: w odcieniach beżu czy może czarne? RE: Akwa Madzi - thebandit - 13-11-2012 18:37 witaj "Idealna Kobieto" - przepraszam za ten zwrot do Ciebie ale tak sobie pomyślałem że kobieta która interesuje się motoryzacją i akwarystyką musi być "idealna" przynajmniej dla mnie a teraz na poważnie... co do tła to najlepiej jeżeli masz taką możliwość popróbuj sama z kolorystyką i wybierz to które najbardziej przypadnie Tobie do gustu! ja preferuję czarne tła chodź robię jeszcze próby z białym... i tak zawsze pada na czarne co do baniaczka to fajnie to rozplanowałaś, chodź jak to ktoś już wcześniej napisał to mało roślin na starcie... obawiam się o glony RE: Akwa Madzi - Magicc - 13-11-2012 20:07 Witaj, dziękuję ślicznie za komplement. Jeśli masz czas w sobotę 17.11 to zapraszam na Tor "Poznań" - organizuję tam SuperOES (w sumie już od 3 lat). Kiedyś startowałam w rajdach samochodowych. Teraz bardziej zajmuję się szkoleniem i organizacją. Po za tym założyłam jeszcze akcję społeczną - Bezpieczny Motorsport, więc w sumie śmiało mogę powiedzieć, że interesuję się motoryzacją nawet czynnie Co do roślinek, to fakt jest ich ciut mało, ale mam jeszcze zapasy w drugim akwa (54l). Rozumiem, że radzisz dosadzić więcej. Będą wówczas pobierać więcej NO3 a co za tym idzie nie powstaną glony. Chyba rozumuję w dobrym kierunku? Pozdrawiam Magda RE: Akwa Madzi - thebandit - 13-11-2012 20:27 jak masz możliwość to dosadź! no i jak najszybciej CO2 z "grubej rury"! W superOESach startuje mój szef i kumpel a dokładnie Łukasz Michalak i Marcin Szott "czikitą" Sporting czerwoną z czarna maską ... wiem wiem możesz nie kojarzyć bo sporo załóg się przewija i nie sposób spamiętać ale może akurat Ja kilka razy byłem tylko widzem i ewentualnie pomocą techniczną załogi mojego szefa RE: Akwa Madzi - Magicc - 13-11-2012 21:00 No proszę jaki ten świat mały ) W przyszłym miesiącu może uda mi się kupić butle do CO2. Teraz podaję go w formie płynnej. Mogę też na ten miesiąc zmontować jakąś bimbrownie. RE: Akwa Madzi - Electro - 14-11-2012 01:19 Ja dałbym czarne tło :-) RE: Akwa Madzi - alarmowiec - 14-11-2012 12:20 Popatrz sobie na akwaria z konkursu ADY . Jest tam trochę zbiorników w tym klimacie i tło może sobie jakieś wybierzesz . Może jakiś jasny błękit z białym lub jakiś zachód słońca .. Czarne tło to standard ale pewniak RE: Akwa Madzi - maslo_82 - 14-11-2012 12:41 Białe tło nadaje sie tylko do akwariów optiwhite, niebieskie tło to do solniczki, a nie do roślinnego Pozostaje czarne albo mist, jeśli chodzi o przydatność mista, to jest to zależne jaki jest kolor ściany za akwarium. A czarny jak to czarny, świetnie kontrastuje z zielenią |