Jakie makro
|
14-01-2014, 22:29
|
|||
|
|||
Jakie makro
Witam. Tak się zastanawiam jaki sens jest lania na przemian Macro red z Macro green aqua artu. Obecnie po przycince leję Red, wg zaleceń po odrostach należy lać Green. Niby Green jest na spowolnienie przyrostu, a ja bym chciał aby to rosło swoim tempem. Tzk abym w wolną sobotę miał co robić, bo lubię moczyć ręce w akwarium. Jak to jest u was koledzy jak to stosujecie.
Czy można np lać np 1 ml Green i Red codziennieczyli 2 ml? Być może coś źle zrozumiałem. |
|||
14-01-2014, 22:49
|
|||
|
|||
RE: Jakie makro
Z tego co czytałem nie należy lać swych na raz a właśnie na przemian. Jedno makro wspomaga wzrost roślin szybo rosnących drugie wolno rosnacych. O spowalnianiu nic nie wyczytalem.
|
|||
14-01-2014, 22:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2014 23:09 przez edison.)
|
|||
|
|||
Mikołaj Ty masz same łodygowce a do tych jest Red to stosuj tylko Red. Green jest dla roślin wolnorosnących typu mikrosoria,anubiasy,bolbitisy,kryptokoryny itp.
|
|||
14-01-2014, 23:02
|
|||
|
|||
Toć się zastanawiam po cholere mi ześ kazał te green kupić
|
|||
14-01-2014, 23:12
|
|||
|
|||
Pewno dla hecy ;P
Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" |
|||
14-01-2014, 23:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2014 23:24 przez edison.)
|
|||
|
|||
maximus napisał(a):O spowalnianiu nic nie wyczytalem. Trzeba czytać i szukać informacji, urywek wypowiedzi Bartka Lipczyńskiego z holenderskiego i cały temat Bartek Lipczyński napisał(a):Nie należy nigdy mieszać ani stosować jednocześnie Planta Gainer RED i Planta Gainer GREEN. http://www.holenderskie.pl/forum/viewtop...26&t=32972 Mikołaj a jakbym Ci kazał skoczyć do studni to też byś skoczył ? Miałeś pełno roślin wolno i szybko rosnących, chciałeś nawozić linią PG to przekazałem całą wiedzę którą posiadam .A że Ty zmieniasz koncepcje prowadzenia akwarium z dnia na dzień to nie moja wina. Ponadto Ty chcesz rośliny pędzić czy cieszyć się pełnym urokiem zbiornika roślinnego? Moim zdaniem rośliny rzadziej przycinane,które wolniej rosną są w lepszej kondycji niż te które muszą całą energie poświęcić na swój wzrost i tak na okrągło nie pozwalając im odpocząć i się rozwijać. W takim tempie jakim Ty chcesz to roślina która wypuści nowy pęd nawet nie zdąży się właściwie wybarwić a już będzie pod powierzchnią. |
|||
14-01-2014, 23:24
|
|||
|
|||
To ja od 2 miechów spowalniam henia i eleocharisa.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|