Filmowy reportaż z targów PetFair 2011 - cz. 3
|
26-07-2011, 10:07
|
|||
|
|||
Filmowy reportaż z targów PetFair 2011 - cz. 3
Hej
Wrzuciłem właśnie na YouTube trzecią i ostatnią część filmu o targach PetFair 2011 w Łodzi. Tym razem konkurs aranżacji Brillux. Miłego oglądania! Piotr K. telewizja akwarystyczna Definite Aquascape TV http://www.definiteaquascape.tv |
|||
26-07-2011, 14:24
|
|||
|
|||
RE: Filmowy reportaż z targów PetFair 2011 - cz. 3
Jak zwykle świetna robota.
Szkoda że tak mało zbiorników było prezentowanych. Jak dla mnie najlepiej prezentuje się baniak nr 6. Pozdrawiam Stiep |
|||
26-07-2011, 16:07
|
|||
|
|||
Pełen profesjonalizm , kawal dobrej roboty.
pozdrawiam Maciej |
|||
26-07-2011, 17:22
|
|||
|
|||
(26-07-2011 14:24 )Stiep napisał(a): Szkoda że tak mało zbiorników było prezentowanych. Heh, ja się w pewnym momencie zacząłem cieszyć, że "tylko" 9 - gdyby było więcej akwariów, to i montaż by więcej czasu zajął, i film byłby jeszcze dłuższy, a YT ma limit 15 minut. Fajnie, że się Wam reportaż podoba Piotr K. telewizja akwarystyczna Definite Aquascape TV http://www.definiteaquascape.tv |
|||
28-07-2011, 22:42
|
|||
|
|||
Oby więcej takich materiałów o akwarystyce powstawało, solidnie, konkretnie i zarazem ciekawie. Dobra robota!
|
|||
28-07-2011, 23:07
|
|||
|
|||
(26-07-2011 17:22 )Piotr K. napisał(a): Fajnie, że się Wam reportaż podoba A co ma się nie podobać pełna profeska.No i urzekło mnie to że przepraszasz za odbicia w akwariach. http://ukajali.bloog.pl/ |
|||
28-07-2011, 23:56
|
|||
|
|||
problem w tym, że albo w poznaniu nie bezie co oglądać, bo konkursu pewnie nie będzie, a ogólnie to ekspozycja pewnie u wszystkich będzie taka sama więc po co filmować, lepiej dać drugi raz film z łodzi. Po ostatnich targach to mi się śmiać chciało, wszystkie zbiorniki z paletami na jedno kopyto, stoiska nie zmieniane od lat. mam tyko wielką nadzieję, że firmy aquascaperskie zaczną się wystawiać, bo poziom ekspozycji u nas na targach jeż żenujący. Taki AquaEl, zamiast wziąć sobie dobrego aquascapera żeby im łądne zbiorniki porobił, to woleli zrobić konkurs w któym nagrodzonym uczestnikom prawdopodobnie nawet poniesiony wkład się nie zwrócił, a chyba podstawą takiego konkursu powinno być to, że każdy swojego Briluxa czy ShrimpSeta dostaje na własność.
|
|||
29-07-2011, 00:09
|
|||
|
|||
A kolega jak zwykle negatywnie nastawiony do wszelkich inicjatyw. To może sam się z kimś dogadaj i postaw jakiś super efektowny baniak (bez paletek jak mniemam). Krytykować zawsze łatwo, trudniej dać coś od siebie.
Ja osobiście mam nadzieje, że Piotr K. się pojawi i nakręci fajny filmik z baniakiem urządzonym przez naszą bandę. |
|||
29-07-2011, 00:12
|
|||
|
|||
no jak byście chcieli to można jakiś baniak wykombinować, ale trzeba by już go startować żeby jakoś wyglądał w październiku. A negatywnie jestem nastawiony bo targi są u nas mizernie przygotowywane przez wystawców, a a konkurs AquaEla to zwykłe cwaniactwo a nie inicjatywa.
|
|||
29-07-2011, 07:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 22:06 przez rafal.)
|
|||
|
|||
(28-07-2011 22:42 )Biter napisał(a): Oby więcej takich materiałów o akwarystyce powstawało, solidnie, konkretnie i zarazem ciekawie. Dobra robota! Dzięki Będzie więcej, bo to co można pooglądać w necie jako relacje z imprez akwarystycznych mi nie odpowiada. Ani polskie, ani "zagramaniczne". Dlatego wziąłem sprawę w swoje ręce (28-07-2011 23:07 )dolichopterus napisał(a): No i urzekło mnie to że przepraszasz za odbicia w akwariach. Heh, no bo to przecież makabra była z tymi odbiciami Ale tak naprawdę zamiast przepraszać, powinienem był podjąć środki zaradcze. Tyle że mi już rąk nie starcza, żeby się dodatkowo z jakimś czarnym parawanikiem przez tłum przepychać Wolę nakręcić więcej z odblaskami, niż mniej bez odblasków. "Mniejsze zło" to się nazywa W tym roku z przyjazdem do Poznania może być problem - wybieram się na Danish Aqua Fair w Aarhus, jeszcze nie jestem w 100% pewien czy się uda, bo to kawał drogi - ale może tam być fajnie. A ludzkość zapewne będzie chciała zobaczyć, co tam Duńczyki nawymyślały w swoich szkiełkach Piotr K. telewizja akwarystyczna Definite Aquascape TV http://www.definiteaquascape.tv |
|||
29-07-2011, 09:27
|
|||
|
|||
ja nei wiem jak to z kamerami, ale w aparacie fotograficznym stosuje sę filtr polaryzacyjny, który niweluje takie odbicia całkowicie.
|
|||
29-07-2011, 09:34
|
|||
|
|||
(29-07-2011 09:27 )maslo_82 napisał(a): ja nei wiem jak to z kamerami, ale w aparacie fotograficznym stosuje sę filtr polaryzacyjny, który niweluje takie odbicia całkowicie. Pewnie, że można zastosować filtr polaryzacyjny, dokładnie tak samo jak w aparatach. Tyle że po pierwsze filtr odcina część światła (a w akwarium i tak najczęściej jest za ciemno), po drugie nie eliminuje wszystkich odbić, bo zależy to od kąta padania światła, i po trzecie wreszcie - najlepiej działa, gdy trzyma się kamerę / aparat pod kątem do szyby na której są odbicia. A ja najczęściej filmuję trzymając kamerę dokładnie prostopadle do szyby. Ale oczywiście na pewno zawsze warto mieć takie szkiełko przy sobie Piotr K. telewizja akwarystyczna Definite Aquascape TV http://www.definiteaquascape.tv |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|