Femanga general- czy to działa?
|
09-06-2011, 13:54
|
|||
|
|||
Femanga general- czy to działa?
Mam delikatny problem z glonami, i tu nasuwa się pytanie czy ktoś z was stosował femangę general? Jak działa na jakiej zasadzie i czy w ogóle to robi Czy nie dobija bakterii ?
Nie należy mylić prawdy z opinią większości. |
|||
09-06-2011, 14:18
|
|||
|
|||
RE: Femanga general- czy to działa?
Miałem plagę nitek zadziałała rewelacyjnie. Po miesięcznej kuracji po nitkach nie było śladu i póki co mam spokój. Zadziałała także na krasnorosty choć z nieco gorszym skutkiem. Przy tym nie było żadnych zmian w parametrach wody.
|
|||
20-06-2011, 15:54
|
|||
|
|||
Już kupiłem, jeszcze tylko przetestuję i opiszę na forum efekty kuracji
|||
20-06-2011, 22:29
|
|||
|
|||
szkoda że kupiłeś, na wszelkie glony zielone, o wiele lepszy od Femangi jest Tropical Algin Pond, lejesz go końskie dawki, po 10ml dziennie na 100L, po tygodniu nie ma śladu, nawet po spirogyrze.
|
|||
10-10-2011, 11:21
|
|||
|
|||
To ja mogę powiedzieć, w sumie kuracja trwała u mnie 5 tygodni bo efekty były widoczne dopiero po 4 dawce (mam biogrunt co mogło spowolnić działanie środka), ale ostatecznie jestem zachwycona bo pozbyłam się całej niechcianej "roślinności". Obecnie nie leję żadnych profilaktycznych dawek i nadal nic mi nie rośnie.
|
|||
15-10-2011, 22:08
|
|||
|
|||
Dlaczego ten wspomniany wcześniej środek: TROPICAL ALGIN POND, jest wszędzie w opisie polecany jako środek do oczek wodnych? Czy tu jest jakieś drugie dno?
np: http://allegro.pl/tropical-skutecznie-zw...12843.html toxic69 |
|||
15-10-2011, 23:44
|
|||
|
|||
Bo jest jeszcze tropical algin o dokladnoe ty samym stężeniu, tyle ze mniejsze opakowanie
|
|||
16-10-2011, 12:32
|
|||
|
|||
Bo tak jak piszą: "Pojemność 250ml (WYSTARCZY NA 5000l WODY)".
|
|||
16-10-2011, 21:57
|
|||
|
|||
No tak, ale w sumie z tego 250 ml, przy zastosowaniu metody maslo, po tygodniu zostałoby u mnie 145 ml. Więc chyba skoro to jest to samo zamówiłbym ten środek w takiej ilości. Niestety 5 godzin wcześniej zanim przeczytałem, zamówiłem Femangę, cóż zobaczmy i zdam relację z działania Femangi u mnie.
toxic69 |
|||
17-10-2011, 11:22
|
|||
|
|||
femangi trzeba dać znacznie więcej niż jest napisane.
|
|||
17-10-2011, 11:59
|
|||
|
|||
Ja dawałam dawki zgodnie z instrukcją.
|
|||
17-10-2011, 12:00
|
|||
|
|||
Ja też lałem zgodnie z instrukcją i zadziałało świetnie.
Apistogramma norberti; Taeniacara candidi; Apistogramma sp.Nanay/Melgar; Apistogramma gibbiceps; Lamontichthys llanero; Nannostomus mortenthaleri; Nannostomus trifasciatus; Axelrodia riesei; Loricaria simillima; Nannoptopoma sp. Peru; Hypoptoma gulare; Rivulus rectocaudatus; Betta brownorum; Otocinclus affinis; Colisa fasciata; Rasbora hengeli; Carinotetraodon travancoricus; Neolebias unifasciatus; Danio tinwini; Poecilocharax weitzmani; Hyphessobrycon scholzei; Hemigrammus erythrozonus; |
|||
17-10-2011, 12:25
|
|||
|
|||
u mnie femanga nie działała wcale, przynajmniej w porównaniu do tropicala.
|
|||
17-10-2011, 15:08
|
|||
|
|||
o nie, a już myślałem, że trafiłem cud specyfik (femanga general), który pozbawi mnie skrobania zieleniny z szyb...
toxic69 |
|||
29-11-2011, 16:28
|
|||
|
|||
Przepraszam że tak późno...Kuracja femangą w zwiększonych dawkach nie przyniosła oczekiwanych rezultatów:/ Ilość glonów zmniejszyła się, ale nie taki miał być żądany efekt. Liczyłem na całkowite unicestwienie jedynie przeźroczyste uszczelki zmieniły kolor na femangowy. No cóż na przyszłość w razie potrzeby spróbuję innego środka.
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: