[112L] Elkarium :p
|
25-04-2011, 17:57
|
|||
|
|||
[112L] Elkarium :p
Witam.
Tak jak to obiecałem w wątku z 250, przedstawiam kolejny mój zbiorniczek, w sumie to pierwsze moje akwarium, które mam od 5 lat i przeszło już masę zmian, by w końcu osiągnąć chyba maksymalny level - przynajmniej póki co ![]() Trochę mokrych danych: Litraż: 112l (80x30x40) profil Podłoże: żwir Woda: Kranovita grunwaldzka ![]() Ph i inne parametry: nigdy nie badane ![]() Temperatura: 25 - 26 stopni Filtracja: Aquael Unimax 150 Oświetlenie:2 x 18W Philips 865 + pokrywa wyklejona folią aluminiową jako odbłyśnik Flora: Heteranthera zoosterifolia Moczarka kanadyjska Duży Heniek Sagittaria subulata Aponogeton crispus Microsorium Pteropus oraz Windelov Lotos tygrysi (czerwony, zielony i Rubra) Echinodorus tenellus Anubias Nana oraz Barteri Hygrophilia polysperma zwykła oraz odmiana 'Rosanervig' Cryptocoryna Wendtii Green oraz Brown Cryptocoryna Affinis Sagittaria platyphylla Fauna: 13 Hypancistrus sp. L66 2 Hypancistrus sp. L46 1 para Apistogramma sp. Nanay około 20 kirysków pigmejków około 10 Microrasbor galaxy Red cherry - dużo ![]() Fotki jak narazie tylko elek oraz pielęgniczek wrzucam, na całe akwarium przyjdzie poczekać gdyż pozbyłem się 2 lotosów które zajmowały 2/3 zbiornika i bez nich trochę pusto, jak młode odbiją to wrzucę całość. L46 są tak skryte, że ciężko im dobrą fotkę zrobić, no cóż starałem się jak mogłe - oto efekty: ![]() ![]() L66 ![]() ![]() Oba gatunki razem ![]() No i moje Nanaye ![]() Gdzie jest mistrz drugiego planu?? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam 112 l - Hypancistrus zebra L46, Hypancistrus sp. L66, Corydoras pygmaeus, Microrasbora galaxy,2 x Apistogramma sp. Nanay , Redki 250 l - 8 x skalary, 4 x Microgeophagus ramirezi, 3 x Microgeophagus altispinosa, 2 x Apistogramma sp. Nanay, 3 x Otocinclus affinis |
|||
25-04-2011, 18:54
|
|||
|
|||
RE: [112L] Elkarium :p
L46 - nic dodać nic ująć po prostu przepiękne rybska , gdzieś ty je dorwał w przeciągu 2 lat chyba z 3 razy na allegro je widziałem ?? Ten "smoczek" u tej Apistogrammy to nie przypadkiem Galaxy bo trochę jej żal . Czekamy na fotki całego baniaka
![]() |
|||
25-04-2011, 20:55
|
|||
|
|||
Piękne masz te L'ki, widać że ich cena z niczego się nie bierze
![]() |
|||
25-04-2011, 22:06
|
|||
|
|||
baniak fajny, rybki sperer, tylko zal kreweci...
![]() ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) ![]() (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
25-04-2011, 22:51
|
|||
|
|||
Trzeba przyznać, że wśród zbrojników L46 mają tą samą klasę co Altumy wśród skalarów - król jest jeden ;P tylko strasznie skryte są, żeby te zdjęcia marnej jakości zrobić musiałem jeden korzeń całkiem wywalić, a i tak efekt jest jaki jest. Fotki całości będą w niedługim czasie.
(25-04-2011 18:54 )SzymonPieta97 napisał(a): L46 - nic dodać nic ująć po prostu przepiękne rybska , gdzieś ty je dorwał w przeciągu 2 lat chyba z 3 razy na allegro je widziałem ?? Ten "smoczek" u tej Apistogrammy to nie przypadkiem Galaxy bo trochę jej żal . Czekamy na fotki całego baniakaTrzeba wiedzieć co i gdzie wyrywać ![]() Co do smoczka to jest to redka, system jest taki - karmię krewetki, one się mnożą jak głupie i karmą się nimi min. Nanaye ![]() ![]() 112 l - Hypancistrus zebra L46, Hypancistrus sp. L66, Corydoras pygmaeus, Microrasbora galaxy,2 x Apistogramma sp. Nanay , Redki 250 l - 8 x skalary, 4 x Microgeophagus ramirezi, 3 x Microgeophagus altispinosa, 2 x Apistogramma sp. Nanay, 3 x Otocinclus affinis |
|||
26-04-2011, 08:17
|
|||
|
|||
Nie kusiło cię rozmnażanie zbrojników , bo na takich L46 to niezły biznes można rozkręcić
![]() |
|||
26-04-2011, 10:32
|
|||
|
|||
To jest na 100% redka
![]() ![]() ![]() 112 l - Hypancistrus zebra L46, Hypancistrus sp. L66, Corydoras pygmaeus, Microrasbora galaxy,2 x Apistogramma sp. Nanay , Redki 250 l - 8 x skalary, 4 x Microgeophagus ramirezi, 3 x Microgeophagus altispinosa, 2 x Apistogramma sp. Nanay, 3 x Otocinclus affinis |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości