zakładam akwarium
|
28-02-2011, 01:29
|
|||
|
|||
światło ze strony oswietlenieakwarystyczne.pl taki zestaw najtaniej w necie
a kamieniarz to gdzie na Podolańskiej |
|||
28-02-2011, 01:42
|
|||
|
|||
ja światełko zamawiałem z zoolight.pl - z tym, że tam tylko philipsowskie stateczniki, a ich cena poraża - ciekawe akcesoria czasami wystawia http://www.swiatlo.bialystok.pl/ dobre ceny i tylko 12 zika za kuriera
a kamieniarz jest na podolańskiej - jadąc z Rokietnicy Koszalińską - albo zjazd na Lutycką i wjazd na Podolańską za przejazdem kolejowym - 15m po lewej stronie, albo jadąc do końca na wojska polskiego - przejazd kolejowy - skręt w lewo na "kocie łebki" i do końca - tam po prawej stronie w bramę 2 razy kupowałem - polecam najdrobniejszy bazalcik - w razie co mogę fotki podesłać, jak to z bliska wygląda albo pokazać w realu - na wojska polskiego mieszkam, więc problemu nie ma pozdrawiam |
|||
01-03-2011, 13:53
|
|||
|
|||
Jest kolejny etap wczoraj kupiłem baniaczek w skorpionie, ale nie jestem zadowolony z jakości wykonania, liczyłem na coś lepszego (precyzja), dziś kupiłem kamloty do akwa w hurtowni w Gorzowie, mieli tam też spory (jakieś 50 szt) różnego rodzaju i wielkości korzeni, ale żaden mi nie pasował do mojej chorej wizji, dziś ma też dotrzeć filterek, jak wszystko pójdzie tym tempem to do końca tygodnia będę lał wodę
|
|||
01-03-2011, 14:10
|
|||
|
|||
dpong napisał(a):Jest kolejny etap wczoraj kupiłem baniaczek w skorpionie, ale nie jestem zadowolony z jakości wykonania, liczyłem na coś lepszego (precyzja)Brałeś optiwhite czy szkło zwykłe? Ostatnio to w ogóle widze, że jak się czegoś nie zrobi samemu, to trudno być zadowolonym :/ Wynika to też z tego, że każdy chce wszystko jak najtaniej, a potem niestety ma to swoje konsekwencje. |
|||
01-03-2011, 19:35
|
|||
|
|||
brałem zwykłe, a co do wrażenia, że lepiej samemu coś zrobić to już dawno mam takie odczucie
|
|||
02-03-2011, 10:54
|
|||
|
|||
dpong napisał(a):brałem zwykłe...A widzisz. Tu już ktoś pisał, że opti są lepiej wykonane niż zwykłe. No ale trudno. W zasadzie jak zrobisz ładnie w środku, to nic nie ma znaczenia. Wszyscy tak czy tak gapią się w środek |
|||
09-03-2011, 09:15
|
|||
|
|||
RE: zakładam akwarium
ok wczoraj zalałem baniak
jakby ktoś miał świderki, lub inne ślimaki glonolubne, to będę dziś na spotkaniu i chętnie przyjmę/odkupię |
|||
09-03-2011, 10:35
|
|||
|
|||
Dpong no nieźle to wygląda teraz tylko czekać aż się rośliny rozrosną
|
|||
09-03-2011, 10:43
|
|||
|
|||
no co z tą zieleniną teraz robić, czytam czytam i *****, tzn nawozić już czymś czy już czymś polewać EC, ALDESAN E, jak myślicie?
|
|||
09-03-2011, 11:27
|
|||
|
|||
Niczego na razie nie dolewaj poczekaj aż baniak się ustabilizuje i się rośliny ukorzenią Jak masz testy to rób pomiary
|
|||
09-03-2011, 11:49
|
|||
|
|||
faktycznie ładnie to wygląda! poczekamy teraz, jak roślinki pójdą w siłę - troszkę cierpliwości - w oczach rosnąć będą dopiero za jakiś czas (obejrzyj sobie fotorelację z mojego akwa - tam ładnie widać, w jakim tempie roślinności przybywało) teraz nam Kolega będzie co tydzień wrzucał świeże zdjęcie i zobaczymy dałeś coś pod kamyczki?
|
|||
09-03-2011, 12:10
|
|||
|
|||
pod spodem jest żwir zmieszany z substratem tetry od Doliego, co do testów to może mi się uda dziś zrobić, ale nie wiem czy zdąże przed spotkaniem
|
|||
09-03-2011, 13:02
|
|||
|
|||
Na razie rób częste podmiany i EC nie zaszkodzi . Kup testy NO2 i NO3 i sprawdzaj żebyś wiedział kiedy będziesz mógł sie za rybkami rozglądać choć masz na to co najmniej 2 tygodnie .
|
|||
09-03-2011, 13:55
|
|||
|
|||
zapowiada się bardzo ładnie
|
|||
10-03-2011, 12:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 22:45 przez rafal.)
|
|||
|
|||
Jeśli nie lejesz prosto kranu a tylko odstaną wodę to w czym to może szkodzić . Raczej zapobiega zbyt wielkiemu wzrostowi poziomu azotanów a więc wzrostowi glonów a przede wszystkim azotynów które w dojrzewającym zbiorniku są na wysokim poziomie niestety .
W przypadku startu zbiornika na substracie to jedyny sposób żeby zbiornik bezpiecznie zastartować bo dochodzi jeszcze bardzo wysoki poziom nawozów w słupie wody |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości