Trzciniaki
|
06-01-2011, 18:09
|
|||
|
|||
Trzciniaki
witam
dzis przegladajac fora akwarystyczne natknęłam sie na fajna rybke, bardzo nietypowa moim zdaniem a mowa o tytułowym Trzciniaku czytalam troche o nim i ludzie mowia roznie. jedni ze je pokarm tylko i wyłacznie zywy (ochotki) a inny ze karmia suchym, i to juz 4 lata, jedni ze musi byc sam albo ewentualnie duzy ryby a drudzy ze maja go z molinezjami u neonkami a co do litrażu to juz w ogole zdania sa podzielone. powiedzcie mi czy wy macie tego zwierza? jak to własciwie z nim jest (nie chce hodowac pytam z ciekawosci bo mnie zainteresowal ten zwierz) podaje link http://www.superakwarium.pl/trzciniak-id703.html pozdrawiam |
|||
06-01-2011, 22:09
|
|||
|
|||
No witam
Na Twoim miejscu wziąłbym sobie do serca to co piszą o warunkach hodowlanych. To jest drapieżnik, więc raczej z "drobnicą" się nie zaprzyjaźni. Lepiej go karmić pokarmem żywym jak każdą rybę. Sprawdza się mrożona ochotka, wodzień, małe ilości Tubifexu. Najlepiej jak mu zapewnisz możliwość ukrycia się w dzień, w naturze wychodzi z ukrycia w nocy, na żer. Pozdrawiam Indianie mówią, że piranie są głupie. Potrafią godzinami pływać głodne w pobliżu tłustej ryby, ale jej nie ruszą dopóki ta się nie skaleczy. Tak jakby wcześniej jej nie widziały. Za to kiedy poczują krew... (Wojciech Cejrowski) |
|||
06-01-2011, 22:16
|
|||
|
|||
ja nie chce go hodowac tylko pytam z ciekawosci bo na tamtej stronie kazdy pisze co innego a masz takiego cudaka?
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
30-01-2011, 21:48
|
|||
|
|||
Ja mam takiego zwierza. Nie wiem w jakich warunkach trzymają go ludzie u których robi się agresywny względem współmieszkańców.
U mnie nie przeszkadzały mu neony i razbory, nie rusza tęczanek a cierniooczkom pozwala sobie chodzić na głowę. U mnie je tylko serce i czasami ochotkę. |
|||
30-01-2011, 22:01
|
|||
|
|||
kurcze super jest tan zwierz bardzo mi sie podoba ale niestety musiałabym miec chyba do niego wieksze akwarium bo mam 112 l ale w nim sa juz rybki
[ Dodano: 2011-01-30, 21:01 ] jak mozesz to wstaw zdjecie swojego trzciniaka ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
30-01-2011, 22:12
|
|||
|
|||
Zdjęć nie mam jak zrobić niestety, ale pocieszna jest to ryba
112 ma trochę za małą powierzchnię dna, 100x40 mimo jego rozmiarów wystarczy bo do aktywnych ryb on nie należy. |
|||
30-01-2011, 22:14
|
|||
|
|||
musze pomyslec nad nowym akwa, takim 500 l
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
30-01-2011, 23:44
|
|||
|
|||
Kiedyś w domu miałam trzciniaka, razem z wielopłetwcem, nie zauważyłam objawów agresji, ale lubił wyłazić z akwarium jak znalazł ku temu sposobność
|
|||
31-01-2011, 00:33
|
|||
|
|||
super sa te zwierzaki
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: