Małe rybki do 5cm
|
10-10-2013, 00:51
|
|||
|
|||
RE: Małe rybki do 5cm
Problem w tym że trzeba te rybki "wyłuskać" z tych 7500 zdjęć i tu zasługa kolegi niewątpliwa
|
|||
10-10-2013, 08:26
|
|||
|
|||
alarmowiec napisał(a):Problem w tym że trzeba te rybki "wyłuskać" z tych 7500 zdjęć i tu zasługa kolegi niewątpliwaNo tak skomplikowana czynność-faktycznie-ciekawe ile koledze,któremu nie ujmuje wkładu zajmie zebranie chociaż 500 gatunków ryb to 5 cm, bo ja to zrobię z tą książką w 1-2 godz a tu jeszcze trafi na błędne wymiary (jeden już skorygowałem-danio choprae) no i znowu fałsz pójdzie na forum. Ja to wyłapie a osoba, która woli inne hobby rozwijać a w akwarystę bawi się od święta raczej nie. Za chwile jak ktoś ogarnięty a są tu tacy przejrzy listę to stwierdzi, że ma albo miał jakieś ryby i są większe lub mniejsze od podanych na forum i robi sie błędne koło no ale cóż..................róbta jak chceta-ale nie zawalać mi PW. |
|||
10-10-2013, 08:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2013 08:42 przez Benon.)
|
|||
|
|||
Adam, jak sama nazwa wskazuje to forum jest towarzystwem miłośników akwarystyki a nie zrzeszeniem profesjonalnych hodowców zwierząt akwariowych. Mikołaj się napracował i czy się to komuś przyda, czy nie, to już indywidualna sprawa. Niepotrzebnie wprowadzasz niefajną atmosferę i jeszcze się oburzasz na odpowiedzi na PW.
|
|||
10-10-2013, 09:44
|
|||
|
|||
No chyba następny nie rozumie-że to syzyfowa praca. Chcecie-to przejrzę książkę i jak ktoś podpłynie ze sprzętem do skanów to ją tu umieścimy-i chyba szybciej to się zrobi jak czas jaki poświęci Mikołaj.
|
|||
10-10-2013, 10:29
|
|||
|
|||
Skanowanie i umieszczanie tej książki jest naruszeniem praw autorskich skasować nie trzeba spróbuję ją poszukac W pdf i przejrzec
|
|||
10-10-2013, 12:44
|
|||
|
|||
No sorki a myślicie że te w pdf to są legalnie umieszczone w necie?
Apistogramma norberti; Taeniacara candidi; Apistogramma sp.Nanay/Melgar; Apistogramma gibbiceps; Lamontichthys llanero; Nannostomus mortenthaleri; Nannostomus trifasciatus; Axelrodia riesei; Loricaria simillima; Nannoptopoma sp. Peru; Hypoptoma gulare; Rivulus rectocaudatus; Betta brownorum; Otocinclus affinis; Colisa fasciata; Rasbora hengeli; Carinotetraodon travancoricus; Neolebias unifasciatus; Danio tinwini; Poecilocharax weitzmani; Hyphessobrycon scholzei; Hemigrammus erythrozonus; |
|||
10-10-2013, 14:16
|
|||
|
|||
Może nie Ale przejrzeć mogę a zapewne Nie będę wklejać na forum
|
|||
10-10-2013, 16:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2013 16:13 przez Barbosa. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Cała ta dyskusja jest moim zdaniem niedorzeczna! Bo co? Bo to, że mam akwarium 112l za 180zł z grzałką tetry i filtrem turbo 1000 aquaela i tani żwir i "roślinki z przycinki" to znaczy że nie jestem akwarystą? Czy to znaczy, że aby zacząć i mieć jakąś pasję nie można jej rozwijać stopniowo? Trzeba mieć odrazu sprzęt za 2 lub 3 kawałki? Bzdura!!! Mnie osobiście takie podejście obraża i fora takie jak to (na marginesie jest to najlepsze forum na jakim się czasem udzielam i jakie czytam) powstały właśnie po to aby pomóc Hobbystom takim jak ja i myślę, że wielu innym nie śpiącym na pieniądzach w rozpoczęciu swojej zajawki. I moim zdaniem to zestawienie to potwierdza i jest bardzo pomocne a mi na pewno się przyda w dobraniu rybek do mojego krewetkarium
|
|||
10-10-2013, 19:59
|
|||
|
|||
Widzę że co niektórzy mają straszny ból ***** nikt wam nie kazał kupować książki i nikt was nie krytykuje za brak profesjonalnego sprzętu, każdy robi to co lubi i jak lubi wiem że niektóre rybki z zestawienia nie są i nie będą dostępne w naszym kraju a nie które mają błąd w wymiarze sugerowałem się źródłem na wikipedi i innych
książkę jakby ktoś chciał prawdo podobnie można wypożyczyć w Raczyńskiej (nie jestem pewien postaram się dowiedzieć) |
|||
14-10-2013, 19:04
|
|||
|
|||
W naszym Kraju obowiązuje tzw. prawo własności intelektualnej (obejmuje to również fotografie).
W porozumieniu z Mikołajem miałem usunąć całość, ale wydaje mi się, że lista jest na tyle wartościowa, że brak zdjęć to tylko niewielka niedogodność. pozdrawiam Andrzej |
|||
14-10-2013, 19:26
|
|||
|
|||
postaram się dodać zdjęcia które umożliwiają wstawienie zdjęcia tzw licencja która pozwala wykorzystywać i modyfikować zdjęcia w celach komercyjnych
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości