60 litrów Gupikowo,krewetkowo
|
11-12-2010, 09:52
|
|||
|
|||
60 litrów Gupikowo,krewetkowo
Witajcie! W chwili obecnej mam na stanie 2 baniaczki,przedstawioną poniżej 60-tkę i 112-tkę w trakcie zmian
![]() Akwarium 60 litrów Oświetlenie świetlówka 15 W Filtr jakiś made in China Napowietrzanie przez ruch tafli wody Grzałka brak Podłoże czarny bazalt Ozdoby korzeń,2 kamienie z mchem i jeden z gałęzatką Nawożenie w podłozu kulki gliniano torfowe,codziennie Easy carbo Roslinki rogatek sztywny,limnophila sessiflora,nurzaniec,duży henio,2 rodzaje mchu,gałęzatka,hydrocotyle,lysimachia nummularia ,microsorium,rotala indica,rzęsa wodna /// ta kępka eleocharisa jest przejściowo Obsada gupiki dorosłe i maluszki ,krewetki babaulti Chcę z tego akwa zrobić krewetkarium jak tylko upchnę gdzieś gupiki. ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|||
14-12-2010, 10:28
|
|||
|
|||
Biedne gupiki , chcą je upychać ... do szafy
![]() Akwa ładne , pewnie masz cieplutko w mieszkaniu skoro bez grzałki ![]() KIEROWNIK BUDOWY 2016 l -10x Cyphotilapia Frontosa Blue Mpimbwe F1 + 6x Altolamprologus Calvus Black Zaire F1+5x Synodontis Petricola F1+ 10x Cyprichromis Microlepidotus Kasai F0 + 4x Neolamprologus Buescheri Katoto + 4x Plathythelphus Armata WF/ krab biały + Para Neolamprologus mustax Mbita WF + 9x Paracyprichromis blue neon WF 450l - morszczak |
|||
14-12-2010, 16:54
|
|||
|
|||
Dzięki bardzo
![]() Gupiki już mają nowego właściciela,tylko czekają na odbiór. Krewecie to jakieś kundelki. W 112 litrach mam white pearl. W styczniu planuję postawić 2 kolejne baniaczki,w których będą yellow i blue pearl. Dzisiaj w "gupikowie" była przycinka,rogatek rosnie jak dziki. ![]() W mieszkaniu faktycznie jest ciepło,w obydwu akwariach nie mam grzałki,a woda ma te 25-26 stopni |
|||
14-12-2010, 19:38
|
|||
|
|||
Wiesz,póki co rośnie wszystko co tam jest,z żadną roślinką nie ma problemów. A to podłoża musi być jakoś dużo? Pierwsze słyszę.
Światło wiem,ze zbyt dobre nie jest,ale i kulki i easy carbo też coś pomagają. |
|||
14-12-2010, 19:47
|
|||
|
|||
No musisz mieć miejsce na system korzeniowy.
http://ukajali.bloog.pl/ |
|||
14-12-2010, 21:19
|
|||
|
|||
Z czystej ciekawości zmierzyłam-podłoża jest tak 3,5-4 cm. W tej chwili robi się z tego krewetkarium i najprawdopodobniej zostanie tylko rogatek,gałęzatka i mchy.
Ale skoro już chcecie pomóc ![]() Udało mi się wylicytować korzeń moich marzeń,dawno czegoś takiego na Allegro nie widziałam,w sklepach nie mieli...I jest ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us Chciałabym na niego dać wgłębkę. Ma ktoś wizję jak to zrobić? |
|||
14-12-2010, 21:50
|
|||
|
|||
Ale tę wgłębkę do na całości, na dole, na górze, po bokach? Ja bym po prostu przywiązał jakąś nitką. Potem i tak zarośnie.
Pozdrawiam Michał . ![]() |
|||
14-12-2010, 21:53
|
|||
|
|||
Po prawej stronie na górze,tam gdzie tak odstaje. Eeee,wgłębkę nitką? Nie poucieka? Moze jakąś siatkę dać na to?
|
|||
14-12-2010, 22:03
|
|||
|
|||
Renata27 napisał(a):Udało mi się wylicytować korzeń moich marzeń,dawno czegoś takiego na Allegro nie widziałam,w sklepach nie mieli...I jest Też miałem licytować! Dobrze, że zrezygnowałem bo jeszcze niepotrzebnie ktoś by przepłacił ![]() ![]() |
|||
14-12-2010, 22:06
|
|||
|
|||
To dobrze,że nie podbijałeś bo i tak sporo za niego dałam
![]() |
|||
14-12-2010, 22:08
|
|||
|
|||
Nie powinna uciec. Ona jest na tyle 'czepna' sama do siebie, że powinno się trzymać.
Pozdrawiam Michał . ![]() |
|||
14-12-2010, 23:11
|
|||
|
|||
Jordan68 napisał(a):Nie powinna uciec. Ona jest na tyle 'czepna' sama do siebie, że powinno się trzymać. Jeżeli kupisz nie porozrywaną to tak... http://www.flickr.com/photos/48151985@N03/ |
|||
15-12-2010, 09:32
|
|||
|
|||
Moja była tak czepna, że do dzisiaj znajduję jej kawałki w czeluściach akwariowych
![]() Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
15-12-2010, 12:44
|
|||
|
|||
No chyba
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|