Kilka zdjęć Baniaczka (170L)Opti
|
07-11-2010, 23:00
|
|||
|
|||
Kilka zdjęć Baniaczka (170L)Opti
Sprzęt:
akwarium 100x50x35 opti 8mm oświetlenie 4x39W T5 1x philips aquarelle, 1x silvania grolux, 1x silvania aquastar, 1x Narva coollight filtracja 2 kubełki w szeregu 1x tetratec 700 oraz stary aquashut. ogrzewanie hydor 300 przepływowa grzałka w szeregu z filtrami. CO2: butla 1,5 kg,reduktor nr1 przerobiony od O2,reduktor nr SMC przemysłowy,reaktor Jaqno (100% rozpuszczanie CO2)również w szeregu z filtrami, elektrozawór 24V 4W Burkert Zawór sterowany elektronicznym wyłącznikiem czasowym (mechaniczny niestety do tego celu sie nie nadaje) W związku że cały sprzęt chodzi w szeregu w akwarium mam tylko wlot do filtra i deszczownie reszta w szafie. Nawożenie: symfonia złota+ CO2 + K2sO4 (tylko przy podmianach wody) + KNO3 + KH2PO4 (codziennie) Podmiany co 2 dzień 10l, raz w tygodniu 25l Przybliżone Stężenie wybranych związków chemicznych ![]() NO2 około 0 NO3 około 25mg/l PO4 około 1mg/l czasami więcej Fe około 0,2-0,4 KH około 4 Gh około 8 pH około 6 Rośliny: Aponogeton crispus Bacopa caroliniana Didiplis diandra Glossostigma elatinoides Hemianthus micranthemoides Heteranthera zosterifolia Hydrocotyle verticillata Microsorum pteropus Microsorum pteropus 'Windeløv' Pogostemon helferi Vallisneria americana var. asiatica mchy: Stringy moss Fontinalis Taiwan Moss Phoenix Moss Krewetki: Crystal Red Red cherry Ryby: Rodostomus Rasbora Brigittae Rasbora karłowata (chyba tak sie nazywa pseudo Brigitae) Kirysek pigmejski ![]() ![]() lewa strona baniaka lekko przeswietlona fota ![]() Środek ![]() Prawa strona ![]() ![]() Duży heniek jako roślinka 1 planu ![]() ![]() Prawdziwa Rasbora Brigittae ![]() mama Cristallka ![]() ![]() W oddali baby Cristall ![]() dwie mamuski Cristall Pozdrawiam Rafał Rybki: micropoecilia bifurca, rasbora brigittae, Corydoras Pygmaeus, krewety: red cherry rosliny: Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle verticillata, cryptocoryne nevilli, cryptocoryne axelrod, cryptocoryne wendtii, cryptocoryne Pettchii, cryptocoryne krauterii, cryptocoryna parva. |
|||
07-11-2010, 23:03
|
|||
|
|||
Ładnie jest, fajnie obsadziłes korzeń. Troche krewetki pewnie giną wizualnie w tak dużym jak na nie baniaku.. to oczywiscie na plus dla krewetek
![]() |
|||
08-11-2010, 02:01
|
|||
|
|||
Nie wiem jak dla państwa ale dla mnie bomba.Kurde napaczeć sie nie mogłem
http://ukajali.bloog.pl/ |
|||
08-11-2010, 11:23
|
|||
|
|||
No tak wg starej gradacji bo z tego co wiem to ostatnio w hodowlach pojawiła się nowa tendencja (moda) żeby uzyskać CR prawie całe red
![]() |
|||
08-11-2010, 11:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 22:57 przez rafal.)
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Rafał Rybki: micropoecilia bifurca, rasbora brigittae, Corydoras Pygmaeus, krewety: red cherry rosliny: Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle verticillata, cryptocoryne nevilli, cryptocoryne axelrod, cryptocoryne wendtii, cryptocoryne Pettchii, cryptocoryne krauterii, cryptocoryna parva. |
|||
09-11-2010, 21:43
|
|||
|
|||
Akwarium jakie jest, każdy widzi
![]() ![]() Ja bym chętnie poczytał opis tego cuda. pozdrawiam Andrzej |
|||
09-11-2010, 23:41
|
|||
|
|||
Heh, teraz doczytałem że to opti szkiełko jest, tym bardziej musi byc dobry efekt na żywo
![]() |
|||
09-11-2010, 23:51
|
|||
|
|||
Piękne akwarium.
Co to za roślina na środku? ta lekko czerwonawa. http://www.flickr.com/photos/48151985@N03/ |
|||
09-11-2010, 23:59
|
|||
|
|||
Codranger napisał(a):Co to za roślina na środku? ta lekko czerwonawa.Prawopodobnie chodzi Tobie o Didiplis diandra Na prośbę Andrzeja uzupełniłem o opis Pozdrawiam Rafał Rybki: micropoecilia bifurca, rasbora brigittae, Corydoras Pygmaeus, krewety: red cherry rosliny: Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle verticillata, cryptocoryne nevilli, cryptocoryne axelrod, cryptocoryne wendtii, cryptocoryne Pettchii, cryptocoryne krauterii, cryptocoryna parva. |
|||
10-11-2010, 00:41
|
|||
|
|||
Jest na co popatrzeć i do tego opti... Mmmmm. Zazdrości.
![]() Pozdrawiam Michał . ![]() |
|||
10-11-2010, 07:13
|
|||
|
|||
napadywacz napisał(a):Każdy widzi ,ale chyba tylko mnie tak zazdrość zżera.Extra! Jordan68 napisał(a):Jest na co popatrzeć i do tego opti... Mmmmm. Zazdrości.Chłopaki nie przesadzajcie. Przecież powyżej macie gotową instrukcję jak takie akwarium urządzić. Prościzna. ![]() ![]() pozdrawiam Andrzej |
|||
06-02-2011, 18:59
|
|||
|
|||
Pozdrawiam Rafał Rybki: micropoecilia bifurca, rasbora brigittae, Corydoras Pygmaeus, krewety: red cherry rosliny: Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle verticillata, cryptocoryne nevilli, cryptocoryne axelrod, cryptocoryne wendtii, cryptocoryne Pettchii, cryptocoryne krauterii, cryptocoryna parva. |
|||
06-02-2011, 19:05
|
|||
|
|||
Prawdziwa bajka, świetnie sie prezentuje, konkretny kawałek zielska w szklanej obudowie
![]() |
|||
06-02-2011, 19:06
|
|||
|
|||
mmmmmmmmmmm
![]() ![]() ![]() ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) ![]() (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
06-02-2011, 19:20
|
|||
|
|||
Coś wspaniałego taki baniak mieć .
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|