pierwsze 112 l. :)
|
02-01-2011, 23:14
|
|||
|
|||
Osobiście polecał bym ci zostawić to co masz.A jeśli już koniecznie chcesz zmienić obsade to 20 neonów czerwonych i około 8 - 10 rybek dennych czyli pare kirysów i zbrojników.
http://ukajali.bloog.pl/ |
|||
03-01-2011, 18:52
|
|||
|
|||
Coś mi się zdaje, że Codi swoich simulans nie zamieni na nic innego ;D A kiryski to ma.
Pozdrawiam Michał . ![]() |
|||
03-01-2011, 19:44
|
|||
|
|||
tak dokladnie to sum rekini ma super 6 wąsów, wiesz co jak i sie uda zrobic im fotke to wrzuce ale juz kilka dni temu to probowałam i nic z tego
![]() ![]() a molinezja Moro to tak moj 6 letni synek ja nazwal i bardzo mi sie spodobalo ![]() a z tym ze Codranger mi tu na siebie uwage zwraca to sie policze na środowym spotkaniu ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) ![]() (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
03-01-2011, 20:15
|
|||
|
|||
Jordan68 napisał(a):Coś mi się zdaje, że Codi swoich simulans nie zamieni na nic innego ;D A kiryski to ma. A mnie się coś zdaje że Doli proponował SVENJI pozostanie przy obsadzie, Tobie Jordan zdaje się że Codiemu ![]() Eh.. Codi nie wiem jak Ty to robisz, że nie prowokujesz a i tak zwracasz uwagę na siebie. Zdradzisz? :hyhy: Svenja, mam nadzieję, że ktoś pomoże Ci wstawić zdjęcia, ja niestety nie mam pojęcia jak to się robi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
03-01-2011, 20:43
|
|||
|
|||
no na razie dam sobie spokój z krewetkami i raczkami
![]() ![]() ![]() ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) ![]() (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
04-01-2011, 18:53
|
|||
|
|||
Póki masz suma, nie masz nawet co marzyć o skorupiakach.
|
|||
05-02-2011, 18:23
|
|||
|
|||
06-02-2011, 02:38
|
|||
|
|||
ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale co robi ta starożytna Grecja
![]() wiem wiem ..... ![]() czy to czarne dno, to nie jest bazalt czasami? pozdrawiam Maciej |
|||
06-02-2011, 10:22
|
|||
|
|||
No to na plus można dać rozmieszczenie elementów wystroju. Roślinki rosną ok, nie ma krasnych, nitek, no naprawdę widać, że dbasz o zbiorniczek. Nawet zestawienie hydrocotyle ze świątynią Zeusa daje radę
![]() Jednak.... Natychmiast do zmiany ta totalna zupa rybna. Ja wiem, że ładne i kolorowe i żywe ale naprawdę masz tam tego duuużo. Widzisz, że akwarium Pacmana jest śliczne a jakoś ryby mu się ze zbiornika nie wysypują. Kwestia aranżacji. Niestety trzeba wyrzucić muszlę. W szczególności z taką ilością żywca. Już ją czyściłaś? Zasyfi się nielitościwie. Co do świątynki, to problem jest podobnego typu. Przy podstawie takich dekoracji osadza się dużo mułu. Czyszczenie tego z biegiem czasu będzie katorgą. Uwierz mi, bo też przerabiałam i muszle i świątynki w akwarium. Moja bardziej podpadała pod Atenę. ![]() Mam nadzieję, że będziesz nadal robić duże postępy, bo czekają na Ciebie wielkie litraże. Gdzieś trzeba pomieścić te sumy z sześcioma wąsami ![]() Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
06-02-2011, 10:27
|
|||
|
|||
Do świątyni Zeusa dodałbym na aut te marine dodatki (muszle) , ale o gustach się oczywiście nie dyskutuje :mrgreen: .
|
|||
06-02-2011, 12:23
|
|||
|
|||
przerybienie mam dlatego ze brat jeszcze nie przyszedł po te rybki, no nie chcialam ich trzymac we wiaderku os srody. uznałam ze to bedzie bardziej humanitarne
![]() co do muszli : mi sie tez nie podobaja ![]() ![]() ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) ![]() (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
06-02-2011, 15:22
|
|||
|
|||
Svenja: ja sobie myślę, że bardzo masz fajne akwarium i już
![]() I powtózrę, to co piszę od jakiegoś czasu każdemu: Ono ma się podobać TOBIE, a nie nam. Można doradzać w sprawie obsady i ilości ryb. Ale to co włożysz do środka, to jest tylko Twoja sprawa. W pierwszym akwarium miałem plastikowy wrak statku. Do tej pory, kto do mnie przychodzi pyta: a gdzie ten statek? ![]() Nie wątpię też, że za kilka miesięcy zrobisz kilka zmian, jak każdy z nas. W końcu ewolucja musi potrwać. A akwarium, to bardzo miły obiekt, w którym wiele można zmienić. |
|||
06-02-2011, 15:32
|
|||
|
|||
Widzę Svenko że popularyzujesz akwarystykę w rodzinie, brawo! a jakie rybki chcesz bratu oddać?
![]() ![]() |
|||
06-02-2011, 16:34
|
|||
|
|||
cavka moj brat ma akwa jakies 10 lat ale ubogo u niego, dlatego od bruna wzielam wiecej rybek zeby bratu dac, a lepiej miec przerybienie jakis czas niz by rybki mialy we wiaderku tydz pływac
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) ![]() (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości