Odpowiedz 
belka HQI 2x70W made by Erni
19-09-2011, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2012 09:55 przez alarmowiec. Powód: Nowe informacje)
RE: belka HQI 2x70W made by Erni
Uchwyty są dość szerokie a dzięki ramie aluminiowej na zbiorniku mogę pozwolić sobie na mocne dokręcenie imbusami. Dodatkowo w uchwytach oryginalnie jest podkładka z twardej gumy co zapobiega przypadkowym przesuwom. Podejrzewam że mógłbym puste akwa unieść chwytając za belkę Wink
Skrzynka zasilająca
Wreszcie zabrałem się za skrzynkę do lamp. Zależało mi aby wszystko zrobić w jednej obudowie z odłączanymi przewodami, tak aby można było odpiąć ją w razie konieczności. Obudowę sprezentował mi kolega bo zalegała nu w piwnicy Smile Ale można bez problemu kupić taką w sklepach elektronicznych za ok. 8 zeta. Bez problemu zmieściły się tam stabilizatory i zasilacz do wiatraczków. Ze starego zasilacza od PC-ta wykorzystałem przewód, gniazdo i włącznik główny. Do wpinania przewodów zasilających lampy kupiłem wtyczki i gniazda używane w głośnikach estradowych a do wentylatorów zwykłego zatrzaskowego. Wszystko udało się polutować i zmieścić w kupie Smile

[url=http://cantonensis.pl/upload/P1010511.JPG[/url]]

[Obrazek: P1010515.JPG]
Odpalenie
No i wreszcie nadeszła wiekopomna chwila Biggrin
Lampy odpalone. Żarniki rozgrzewają się po woli ale światło jest tak ostre że mam problem z fotkami. Po małej regulacji świecą tak jak zaplanowałem.
Myślę że się udało. Jeszcze jak znajdę chwilkę zrobię kosztorys by sprawdzić ile tak na prawdę mnie to kosztowało; ale tak żeby żona nie wiedziała ;P
[Obrazek: P1010539.JPG]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
belka HQI 2x70W made by Erni - erni1979 - 18-09-2011, 10:36
RE: belka HQI 2x70W made by Erni - erni1979 - 19-09-2011 19:03
RE: belka HQI 2x70W made by Erni - soft - 22-08-2012, 20:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości