[10l] ShrimpSet10 - Krewetki z Sulawesi
|
22-01-2011, 19:01
|
|||
|
|||
Tylomelanie sp. devil brałem na Allegro od sprzedawcy z Mikołowa. Doszły wszystkie żywe mimo niskich temperatur.
Krewetki Blue Leg Poso kupowałem od hodowcy w Warszawie (pojawiła się aukcja na Allegro ale chyba wszystko kupiłem, bo więcej nie było wystawianych) i przyjechały do mnie pociągiem. Podczas transportu nie było żadnej straty, kupiłem 20 sztuk ale jakiś gratis też był, nie liczyłem dokładnie ile, ale kilka sztuk więcej dostałem. Z tego co widzę, to póki co wszystko żyje. Nie widziałem martwych natomiast widzę sporą ilość wylinek, więc chyba wszystko jest ok. Krewetki, które kupiłem, to nie krewetki z odłowu, a już kolejne pokolenie rozmnożone w akwarium. Teraz czekam na informacje o Cardinalach i White Orchid (również rozmnożonych w akwarium) bo jak kupowałem BLP to było ich jeszcze za mało żeby sprzedać. Po tygodniu niewiele mogę powiedzieć na temat trudności ich hodowli. Przygotowałem wodę taką jaką miały dotychczas i jak do tej pory jest ok, jest tyle ile było. Bardzo chętnie jedzą pokarm Mosura, jak wrzucę jedną kostkę, to zaraz wszystkie się gromadzą wokół. Krewetki z odłowu to inna bajka. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
[10l] ShrimpSet10 - Krewetki z Sulawesi - rafal.gorzow - 18-01-2011, 23:24
RE: [10l] ShrimpSet10 - Krewetki z Sulawesi - Stiep - 05-10-2011, 23:26
[] - SzymonPieta97 - 21-01-2011, 17:39
[] - rafal.gorzow - 22-01-2011 19:01
|