495 z Altumami i nie tylko
|
01-06-2011, 18:28
|
|||
|
|||
RE: 495 z Altumami i nie tylko
Tak jak pisałem w poście wyżej, moje słowa nie są skierowane do nikogo personalnie, a już na pewno nie do Ciebie Robert.Prezentacja zbiornika oraz wyjaśnienie o planowanych przenosinach A.adonisa do 1000l baniaczka wystarczą by stwierdzić, że posiadasz wystarczające informacje o tym zbrojniku.Ten osobnik na zdjęciu jest faktycznie odłowem, ale w akwarium mimo, że nie osiągnie aż takich rozmiarów urośnie duży.Wielu ludzi ( i znowu podkreślam, że nie chodzi mi o Ciebie) nie ma pojęcia o faktycznych rozmiarach zbrojników kupując np. malutkiego Pterygoplichthysa gibbicepsa , popularnego zbrojnika lamparciego, który w akwarium potrafi urosnąć do 50cm.Trzeba również pamiętać o tym, że niektóre gatunki ryb mimo małego akwarium nie karłowacieją.Tyle z mojej strony celem wyjaśnienia, a o roli sprzedawców ( też nie przesądzam że wszystkich) nie będę rozwijał dyskusji, bo każdy powinien wiedzieć co w takich sytuacjach robić.Pocieszające jest to, że świadomość akwarystyczne w naszym kraju stale rośnie, co dobrze rokuje na przyszłość, szczególnie dla naszych podopiecznych.Z wyrazami szacunku, bo zamysłem moim nie było nikogo dyskredytować ani obrażać
Pozdrawiam Krzysiek http://www.pleco.com.pl |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości