Repashy Morning Wood
|
20-12-2015, 15:31
|
|||
|
|||
Repashy Morning Wood
Witam
W paru a może kilku słowach oraz zdjęciach postaram się wam przedstawić pokarm Repashy Morning Wood . Tak wygląda buteleczka : A tak wygląda zawartość : Sposób przygotowania według producenta : Aby przygotować jedną filiżankę produktu , dodać 1/4 szklanki proszku do 3/4 szklanki zimnej wody i wymieszać . Włożyć do kuchenki mikrofalowej na 2 do 3 minut i czekać aż zacznie wrzeć . Wyjąć i wymieszać . Alternatywnie , doprowadzić wodę do stanu wrzenia na kuchence , zdjąć z ognia , zalać i wymieszać z proszkiem . Natychmiast wlać do zbiornika magazynowego lub formy i odstawić w temperaturze pokojowe . Gotowy żel może być pocięty , rozdrobniony lub podany w całości . Można go przechowywać w lodówce , przez okres do dwóch tygodni lub w zamrażalniku do sześciu miesięcy . Aby dostosować jędrność żelu , należy użyć mniej lub więcej wody w razie potrzeby . Mój sposób przygotowania : Porcja jest dostosowana do zalania formy po mrożonkach typu oczlik , rurecznik , ochotka itp . Do szklanki wsypujemy 1,5 cm proszku a następnie zalewamy wrzącą wodą do 4,5 cm . Razem daje nam to 6cm ( na zdjęciu znajduje się szklanka na której zaznaczyłem obie wartości a także zobrazowałem to za pomocą ekierki ) . Intensywnie mieszamy , w przypadku gródek rozgniatamy je łyżeczką . Na etapie mieszania można odczuć woń paszy ( karmy ) , która z biegiem czasu zanika ( a raczej stygnięcia ) . Wlewamy do formy . Odstawiamy w temperaturze pokojowej do chwili ostygnięcia i wkładamy do lodówki . Gotowe Foto: Zalana forma : Gotowy produkt : Porcję bardzo szybko się przygotowuję dlatego warto trzymać ją w lodówce ( systematycznie przygotowywać ). W zamrażalniku wygląda to tak jakby woda z żelu się wydostała i otuliła go . Dodam że żel bez problemu można nałożyć na kamień czy korzeń i w tej formie podać do spożycia . Bardzo szybko opada na dno ( chyba że znajdował się w zamrażalniku to do czasu odwilży będzie pływał - mowa o lodzie który go otula ) i zachowuje swoją formę do czasu pożarcia przez ryby . Ogólnie rewelacja , jeśli chodzi o przygotowanie , podanie a także całokształt . Kto by się spodziewał że moje e'lki tak go polubią od pierwszego gryza . Polecam . Pozdrawiam |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Repashy Morning Wood - Sasuke - 20-12-2015 15:31
RE: Repashy Morning Wood - Ciupakus - 21-12-2015, 09:56
RE: Repashy Morning Wood - Sasuke - 23-12-2015, 20:26
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości