Prostka, czyli moja prosta kostka (30 l)
|
15-05-2015, 23:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2015 23:57 przez kapuczino.)
|
|||
|
|||
RE: Prostka, czyli moja prosta kostka (30 l)
Bardzo ładna Hygrophila pinnatifida, prawda, szyszkownik?
![]() Jeszcze raz wielkie dzięki! W zeszłym tygodniu do obsady "prostki" dołączyły 4 otoski, póki co mają się bardzo dobrze. Jak myślicie, dodać im jeszcze parę towarzyszy? Jeśli tak, to ilu? joke00, Twoje przypuszczenia jak najbardziej się sprawdziły, glosia wolałaby więcej światła. Wybiła mocno w górę szczególnie wtedy, gdy przez jakiś tydzień trzymałam w tym zbiorniku jeszcze pistię, która zabrała jej sporo "promieni". Ale mi ten busz się tak podobał, że żal mi było go drastycznie przycinać... ![]() Krewetkom też się podobał. Teraz lampka zamocowana jest z boku, bardziej w przedniej części zbiornika - poprzednio część światła niepotrzebnie trafiała w samą skałę. Oto zdjęcia sprzed tygodnia, od pierwszych fotek minęły wtedy dokładnie 24 dni. Jak widać, krzywizna szafki pozostaje bez zmian. ![]() Fotka przed przycinką (i tak wyłowiłam trochę pistii): ![]() Foto po przycince, czyszczeniu szyb i dolewce oraz po wpuszczeniu otosków: ![]() Może w weekend znajdę chwilę, żeby zrobić fotki bez mebli, gratów od CO2 itd... ![]() Mam akwarium zamiast telewizora. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|