kostka 30l - nawożenie
|
19-04-2015, 23:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2015 23:33 przez BeastlyGoat.)
|
|||
|
|||
RE: kostka 30l - nawożenie
Witam, jeżeli chodzi o zwierzęta to chciałbym w najbliższym czasie zainwestować w krewetki, więc posłucham się rady i zacznę dawać potas raz na tydzień.
Masy roślinnej póki co jest malutko, więc staram się nie przesadzić z wszystkim. Manado zdaje się, że żadnych substancji odżywczych dla roślin nie zawiera, dlatego poleca sie sypanie np.jbl aquabasis pod to podłoże. Może więc te pałeczki to nie głupi pomysł Jeżeli chodzi o filtracje to, zapomniałem zaktualizować, ale dodałem poziom z ceramiką. Zaopatrzyłem się też w Hydro mineral'a, ale muszę kupić mikro, zamiast classica, zgadza się? Jednak pojawił się mały problem: Tydzień temu wymieniłem 95%wody na RO, dolałem te minerały i woda miała parametry jakich oczekiwałem (w przybliżeniu):GH-4,KH-0,pH-6,5 Dzisiaj trochę się zdziwiłem kiedy zobaczyłem:GH->20,KH-20,pH-8 czyli parametry mojej kranówy.. czy to wina podłoża, nawozów, czy paski jbl(wiem lipa) aż tak ześwirowały to nie mam pojęcia, jakieś pomysły? akwarium o którym mowa:tid=8064[30l] Kostka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|