kostka 30l - nawożenie
|
12-04-2015, 22:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2015 22:40 przez ro_soch.)
|
|||
|
|||
RE: kostka 30l - nawożenie
Czy w akwarium trzymasz jakies żywe stworzenia czy tylko rośliny?
Ja w mojej kostce w której trzymam Crystale, podaje potas tylko przy podmianie wody wg. zalecanej dawki, w innym wypadku krewetki od razu się zatruwają. Zależy też ile masz samej masy roślinnej, bo w sumie wszyscy doradzają, a prawda jest taka że sam musisz wybadać kiedy rośliny będą się dobrze czuły. Dikej napisał(a):Myślę, że macro i classic możesz lać jednocześnie bo classic to nawóz mikroelementowy, a macro to makroelementy. Troszkę nie do końca, bo w classicu znajdziemy też magnez i potas, które też są makro Nie wiem też jaki sens dawania pałeczek w podłoże, skoro jest substrat na dnie, w tak naprawdę świeżym akwarium. BeastlyGoat napisał(a):Filtracja: kubełek multikani (jeden poziom, z gąbkami) Jeżeli masz tylko jeden poziom, z samą gąbką, proponował bym dowalenie drugiego z ceramiką, wydaje mi się że podając takie ilości nawozów możesz przekombinować z azotem. BeastlyGoat napisał(a):- sobota podmiana wody 5l + minerały, 3ml(?) classic Jeżeli podajesz kranówe+RO, to classica i starczy, jeżeli czyste RO - wypadało by zrezygnować z classica i kupić np. Hydro mineral'a i Micro. Macro raz w tygodniu w zalecanej dawce powinno spokojnie wystarczyć. Zwiększone Carbo też nie powinno źle wpłynąć na akwarium. Ale tak jak pisałem, wszystko zależy od ilości roślin w akwarium! Kostka 37l Male 18l Ryuboku 54l |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|