Szklany filtr wewnętrzny
|
03-04-2015, 13:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2015 13:09 przez fazi_poz.)
|
|||
|
|||
RE: Szklany filtr wewnętrzny
Nie masz tajnych teczek.
Zasad fizyki tym filtrem też nie złamałeś, bo pracuje zgodnie z nimi, tylko Ty widzisz inną pracę niż wszyscy. Bardzo chciałem by ten film udowodnił, że 30% wody leci przez skimmer a 70% przez główny obieg (chociaż pisałeś nawet o 90%), ale niestety tak nie jest. Oczywiście jakaś cześć wody przez główny obieg idzie i podanie barwnika tuż przy gąbkach to pokazuje. Patrząc jednak na tempo płynięcia pokarmu na powierzchni i tempo wciągania tego barwnika wydaje mi się, że proporcje sa tu bardziej 70% skimmer 30% główny obieg. Ciekawe jak byłoby gdyby barwnik był podany drugim rogu akwarium. - gdzie płynąłby szybciej, czy w do skimmera czy do głównego obiegu. Tu jest clue naszych rozważań. Jesteś niesamowicie zacietrzewiony i zbulwersowany bo ktoś się nie zgadza z Twoim rozumowaniem. Prawda jest taka, że kwestię robienia z Ciebie idioty podniosłeś Ty sam (bo nie widziałem, by ktoś Cię takowym nazwał) a teraz zwyczajnie nas obrażasz (mimo, że filmik nadal nie dowiódł że 30% leci skimmerem a 70% obiegiem głównym) O filmiku mówiliśmy zanim skończyłeś sobie robić zbiornik. Więc demolowania akwarium (chociaż jakiegoś wybitnego demolowania nie widziałem) mogłeś spokojnie nie robić. Wiesz co jest w tym wszystkim najciekawsze? Mianowicie to, że od razu mimo innych głosów założyłeś, że jesteś nieomylny i nawet nie próbowałeś tego sprawdzić. Nie ma możliwości wytłumaczyć Ci nijak tego co my widzimy, bo Ty widzisz to co chcesz widzieć i to po prostu jest bez sensu. W jednym mogę Ci przyznać rację - w pierwszym swoim poście w tym temacie napisałem, ze cała woda poleci skimmerem - to był owszem błąd, leci tam jej tylko większość. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 24 gości