Szklany filtr wewnętrzny
|
04-03-2015, 13:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2015 13:51 przez fazi_poz.)
|
|||
|
|||
RE: Szklany filtr wewnętrzny
matoole napisał(a):.Pisałem ,że robiłem u siebie próby ,pisałem ze jest sporo osób używających ten typ filtra. Testowałeś ten swój projekt? Czy filtr, który był wcześniej na zdjęciach? Ten ze zdjęć działa jak najbardziej zgodnie z Twoją logiką, ten z projektu nie. 300l/h przez taki skimmer przeleci bez najmniejszych problemów. Woda przez media pójdzie dopiero w momencie jak Ci jej odparuje na tyle, że przez simmer nie wleci do komory z głowicą nic Stiep napisał(a):Jeśli przez grzebień poleci powiedzmy 10% wody wchodzącej do filtra, a reszta przez ten wlot po lewej przez gąbkę to wszystko będzie OK. Nie da się takich założeń zrobić i nakazać wodzie lecieć w taki sposób - całość popłynie tam gdzie będzie miała łatwiejszą drogę w tym projekcie, czyli przez skimmer. Przy innym umiejscowieniu skimmera (tak jak matoole miał go w filtrze ze zdjęć) takie założenia mogą mieć jakiś sens (procentowo pewnie ciężko powiedzieć ile wody popłynie gdzie) Raz kolejny napiszę - problemem nie jest sam filtr i jego założenia, ale umiejscowienie skimmera. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości