Inna nie związana z Hanowerem opinia o ZooGrande
|
21-02-2015, 10:10
|
|||
|
|||
RE: Miła informacja z Hanoweru - Polacy górą :D
Wydaje mi się, że to nie miejsce na dywagacje o sklepie - bo temat dotyczy postawy Łukasza (jeśli mogę sobie pozwolić napisać z imienia) i wyniku jaki osiągnął reprezentując nasz kraj i poznańską akwarystykę.
Powiem tak, jak już pisałem wielokrotnie wcześniej, że na tym forum w zachwalaniu Zoogrande i CT często się niektórzy zagalopowują i pomijają inne sklepy, ale tak to już jest, że bronimy swoich racji. Wywołuje to czasami niestety odwrotny od zamierzonego efekt. Powstrzymałbym się od tych galopów w ochach i achach, bo to powoduje, że ludzie rzeczywiście gorzej patrzą na to forum. Niemniej jednak wtrącę trzy grosze do opinii o Zoogrande - też kiedyś, poszukując Drobnoustka obrzeżonego, miałem obiecane sprowadzenie tej rybki a później kontakt się urwał, ale trudno - znalazłem tam Ukośniki (i bardzo dobrze wyszło, bo ryby są świetne) i Kiryski sierpoplame - ryby praktycznie niedostępne w PL. Dostałem ryby zdrowe, bardzo dobrze wyglądające, bez problemu je zaaklimatyzowałem i teraz cieszą mnie ogromnie. Czy gdzieś indziej w Poznaniu bym te ryby dostał? Wątpię... Patrzę na listę gatunków jakie trafiają do sklepu i żałuję, że nie mam miejsca na więcej szkieł, bo czasem są prawdziwe rarytasy... I na bank ryby byłyby w dobrej kondycji. Zatem jak mówią "nie ma róży bez kolców", ale nie wieszałbym psów na Zoogrande, bo sklep jest zdecydowanie w czołówce sklepów u nas. Wracając do meritum, czyli wyników Łukasza - świetna robota i gratuluję. Ale te wyniki pochodzą z ogromu pracy i nie dziwią - zazwyczaj jak wchodzę do sklepu to Łukasz "coś dłubie" przy zbiornikach dopieszczając je (no chyba, że są klienci ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości