Projekt akwarium roślinne 112l
|
12-12-2014, 10:46
|
|||
|
|||
RE: Projekt akwarium roślinne 112l
Bartku nie demonizuję ledów bo mam z tym do czynienia w pracy .
Zwyczajnie mam złe zdanie na temat pasków bo 90% tego co jest w handlu to marne chińskie imitacje oryginałów . Np oryginał Samsunga 5050 mimo zapewnień wielu sprzedających nie występuje na allegro ! Tak samo ma się sytuacja z modułami ledowymi albo diodami Chips on board (COB) . Dziwne że tylu sprzedających a jakoś wszyscy mają "diody z wora " jak w latach 80-90 na Warszawskim Wolumenie . I wszyscy zapewniają że mają oryginały a konkurencja sprzedaje szajs ... Zamawiamy diody w Farnelu ,Elfie czy u innych dostawców i zawsze docierają do nas na blistrach pakowane po 1 sztuce a nie luzem w worku jak pyry. Jest numer parti produkcyjnej itd.. Wiem że odbiegam od tematu ale największe miejsce zakupów jest miejscem opychania szajsu . Można coś sprzedać taniej jeśli cena wynosi 1/8 czy 1/10 ceny hurtowej to zwyczajnie bym się zastanowił . Dla wielu osób nie ma to może większego znaczenia. Nie będę nikogo namawiał na takie czy inne rozwiązania bo przecież nie o to chodzi Porównywałem diody z allegro z oryginałami i okazywało się że zamontowane w lampę strobo do oświetlania przedmiotów dla kontroli jakości- kamery nie widziały tego co powinny albo odrzucały wszystko jak leciało . Pewnie że się da zrobić na tanich ledach lampę - bo się da nie zaprzeczam . po co jednak robić coś kilka razy - takie moje osobiste zboczenie . Tanio najczęściej wychodzi bardzo drogo |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|