co na otarcia?
|
25-01-2011, 09:26
|
|||
|
|||
dolichopterus napisał(a):Dobrze wiesz że nikt ci składu nie podaTak więc informacja o korzystnym działaniu tego produktu jest jedynie spekulacją. Widziałam już leki dla ryb na wszystko, których składnikiem czynnym był roztwór soli. Niech ktoś powie, że nie pomaga... dolichopterus napisał(a):z przedstawicielem TetryHmm żródło jak dla mnie mało wiarygodne. dolichopterus napisał(a):składnik śluzu rybiegoJak już, to substancja koloidalna (odsyłam do definicji koloidu, która wiele wyjaśni) osadzająca się na śluzie ryby. Ma za zadanie ochraniać skrzela i skórę przed uszkodzeniami mechanicznymi (Tetra na własnej stronie internetowej raczej nie kłamie). Nie w momencie, gdy one już są. Między dezynfekcją a ochroną przed skaleczeniem jest zasadnicza różnica. dolichopterus napisał(a):A skoro masz swoje laboratoriumNie posiadam własnego laboratorium, jedynie mikroskop, co raczej cudem techniki współczesnej nie jest. dolichopterus napisał(a):i tak będziesz wiedziała lepiej.Jest parę osób, które otrzymały informację na priv, że polecam edytować post podany na forum. Nie staram się być guru, bo ja też się mylę (dlatego konsultuję z mądrzejszymi to, co tu umieszczam) dolichopterus napisał(a):Ja ichtiopatologiem nie jestemJa także nie jestem. Moją wiedzę opieram na opisach badań lub opracowaniach takowych z podaniem bibliografii. Włącznie z tym, że często zaglądam do Biologii Calude A Villee, ponieważ brakuje mi podastwowych pojęć. Wiele do myślenia dał mi post Mystika w sprawie nawożenia roślin. Uważam, że ma rację. Wszędzie na forach brakuje konkretów. Rzetelnej wiedzy popartej wiarygodnymi źródłami. Niestety, trzeba w to włożyć wiele pracy. I przegryźć się przez wszechobecny bełkot. dolichopterus napisał(a):nie trzeba być chirurgiem żeby opatrzyć sobie rane.Bo najczęściej zagoi się sama, bez dodatkowych środków. Nie ma więc potrzeby przy tej struacji wypić np Actimela, bo to nie ma sensu. ![]() Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
co na otarcia? - Biter - 23-01-2011, 02:49
[] - dolichopterus - 24-01-2011, 17:29
[] - dolichopterus - 24-01-2011, 23:15
[] - Lermi - 25-01-2011 09:26
[] - dolichopterus - 25-01-2011, 15:19
[] - dolichopterus - 25-01-2011, 16:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: