Jak obsada do akwarium 450 l.
|
22-02-2014, 05:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2014 05:32 przez slawek. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
RE: Jak obsada do akwarium 450 l.
Dlaczego? : wikipedia:
[ Zasięg naturalny gupika obejmuje część Ameryki Południowej położoną na północ od Amazonki wraz z częścią wysp Antylskich. Najdalej na północ gatunek ten sięga do Wysp Dziewiczych, notowany był poza tym na wyspie Barbados i Trynidad. Z ojczystej Ameryki gupiki rozprzestrzenione zostały do innych rejonów świata. W większości przypadków do środowiska naturalnego trafiły najprawdopodobniej z hodowli. Stwierdzone zostały w środowisku naturalnym w różnych krajach Ameryki Środkowej]. Ato że, przez wiele lat hodowli tej ikony akwarystyki powstało wiele odmian oraz form barwnych to prawda, to że zalewa nas tania Azja zgadzam się z tobą w 100% jednak ja wyraziłem swoje zdanie na temat akwarystyki (jestem za naturalnym biotopem). Gdyby kolega chciał hodować (produkować) gupiki na handel urządził by to akwarium inaczej, odniosłem jednak wrażenie że, ma to być akwa dekoracyjne i do tego się odniosłem. Słowo ; kocą się na morgi; użyłem jako taki skrót myślowy. Ryby te uważam za ikone akwarystyki i nie ośmielił bym jej obrażać. Jeśli kogoś uraziłem z góry przepraszam A jeśli koledze zależy na większej ilości narybku to tak jak napisał kolega wyżej można odłowić samicę do innego akwa i odchować młode. Natomiast do ogólnego dołożyć coś większego bez obawy pożarcia narybku i w takiej sytuacji wybór ryb jest już dużo większy. Jednak ja (jest to moje zdanie) zachęcam do zakładania akwa biotopowego, --taki wycinek natury-- pozdrawiam. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości