Dziwne wyniki testów.
|
09-02-2014, 18:37
|
|||
|
|||
RE: Dziwne wyniki testów.
Z tego co wyczytałem woda z RO po odstaniu ma Ph-7(neutralny). Robiąc podmiany zerową wodą osiągnąłęm Kh-3,Gh-0, czyli coś dziwnego.
Cytat:W sumie to nie podałeś czemu chcesz uzyskać wodę w akwa o tak niskich parametrach?Chce zjechać tak nisko, bo mi się zachciało rozmnażania ramek . Cytat:Kolejne co się nasuwa na myśl, czy ta osmoza ma jakieś wkłady mineralizujące wodę do celów spożywczych?Nie mam wkładów mineralizujących. W innym baniaku lałem hydro mineral (Kh-3, Gh-4), żeby rośliny dostały wapnia i magnezu. Tutaj też miałem tak robić, ale najpierw chciałem zjechać z tych ponad 20°n, które zafundowała mi kranówka(zbiornik zalany kranówą, dopiero potem kupiłem filtr RO) . Cytat: Czy do podmiany używa same RO czy już zmieszaną a zatem jakie ma parametry woda do podmiany.100% RO + kilka kropel aquacidu po napowietrzaniu 24h: Gh-0 Kh-0 Ph-6 . Cytat:Jak na razie z opisu nic nie wiemy jaką wodę do podmiany kolega napowietrzał i po co bo jeśli nawet będzie miał jakiś wynik to przy tak niskim Kh za chwilę będzie miał coś innego a w akwa już zupełnie coś innego.Błędnie myślałem, że jak będe ciągle lał taką wode to w końcu taką otrzymam w akwarium. Czyli woda ma teoretycznie Kh-0 tylko ten sód powoduje zły wynik testu na Kh? Da się tego sodu jakoś pozbyć? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|